Mollis
Pizza med färsk spenat och fetaost (receptet kommer från ICAkuriren)



Ingredienser 4 portioner, 2 plåtar:

Deg:
25 g jäst
2 dl vatten
2 msk matolja
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Tomatsås:
1/2 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar

Fyllning:
2 stora nävar babyspenat (jag brukar ta vanlig färsk spenat)
200 g fetaost gjord på fårmjölk
2 dl riven, lagrad ost (s k pizzaost duger)
färsk eller torkad oregano
(finhackad vitlök)

Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, häll på hälften och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, matolja och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en deg. Täck över med en handduk och låt jäsa 30 minuter.
Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt tomaterna och koka ihop under 5 minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
Dela degen i två delar. Kavla ut och lägg på varsin plåt. Bred på tomatsåsen, lägg ut spenaten, smula över fetaosten (jag brukar ha lite hackad vitlök på också) och avsluta med den rivna osten. Grädda pizzorna var för sig i 15 minuter, mitt i ugnen på 250 graders värme.
Klipp eller strö över oregano före servering.
KURT
För att få degen mera krispig kan man antingen förbaka den 1-2 min innan man lägger på tomatåsen, eller så kan man "isolera" degen från tomatåsen med matolja. Har man tillgång till en sten/kermaik-platta i ugnen så hjälper det också.

http://matforum.nu/index.php?topic=841.0
Siska
Tack för receptet måste jag prova i helgen låter jättegott
skogstroll
CITAT (KURT @ 13-11-2007, 17:09) *
För att få degen mera krispig kan man antingen förbaka den 1-2 min innan man lägger på tomatåsen, eller så kan man "isolera" degen från tomatåsen med matolja. Har man tillgång till en sten/kermaik-platta i ugnen så hjälper det också.

http://matforum.nu/index.php?topic=841.0



ska prova!!! smile.gif
Rosmarin
Mmmm... jag åt en pizza med pilgrimsmusslor och färsk sparris igår. Det var GOTT!!!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon