Mazariner
5 dl. vetemjöl
1 tsk. hjorthornssalt
2 msk. vatten
1 dl. strösocker
200 gram rumsvarmt smör
.......................................
Jag kör ner allt i matberedaren och låter
den gå tills degen "klumpar sig"
.......................................................
Fyllning.
75 gram smör, 200 gram mandelmassa, röres väl ihop.
(jag anv. elvispen) Knäck i 2 ägg, rör ihop till slät smet
därefter tillsättes 0,75 dl. vetemjöl och 1 tsk. bakpulver
............................................................
Låt degen stå i kylskåp nån timma innan du "klär" formarna
Grädda i mitten 200° ugn ca 10 min.
Låt svalna innan du tar dem ur formarna.
..................................................
Glasyr
Florsocker, vatten
Ing-Marie i Finnerödja
17-11-2007, 17:30
Det receptet såg lätt ut att göra

, men hur många blir det ungefär 20-30??? Tänker använda folieformar så den som äter får lossa mazarinen själv. Brukar ha en förmåga att inte få loss kakor som jag skall använda formar till
//Ing-Marie
Har kopierat receptet, brukar baka mazariner till jul
ska testa de här iår, jag gillar mazariner de är ju så
goda fast det blir ju inte så ofta man bakar o tur
är väl det, bara till jul.
Idag bakade jag mazariner ... gjorde degen och "klädde" formarna direkt
utan att först låta den stå i kylen. Blev lyckat, inte en endaste fastnade i (osmord) form
Det blev 52 st i veckade formar 5 cm diameter.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.