MAZARINER
16-18st
Mördeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl florsocker
1/2 ägg
100 g smör eller margarin
Fyllning
200 g stjärnmassa
75 g smör eller margarin
2 1/2 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Arbeta i hop mjöl, bakpulver,
socker, ägg och matfett till
en deg. (Går bra att gör i en matberedare, kör tills degen "klumpar" sig)
Låt vila svalt några timmar.
Tryck med mjölade tummar ut mördegen i
smorda mazarinformar. (Behövs inte med engångs)
Lägg en klick Hallonsylt i botten
Riv mandelmassan och skär
matfettet i små tärningar. Rör ihop till en jämn smet.Rör försiktigt ner äggen,
ett i taget. (Jag brukar blanda i hop allt i matberedaren)
Fyll 2/3 av formen.
Grädda dem i nedre delen
av ugnen i 175-200*C ca
15 min. Låt dem kallna.
Bred ut ett tunt lager sylt.
Sikta florsockret till glasyren
i en skål och rör den slät
med vattnet. Bred ett tunt
lager över mazarinerna.