Lady Hamilton
MAZARINER

16-18st

Mördeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl florsocker
1/2 ägg
100 g smör eller margarin

Fyllning
200 g stjärnmassa
75 g smör eller margarin
2 1/2 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten

Arbeta i hop mjöl, bakpulver,
socker, ägg och matfett till
en deg. (Går bra att gör i en matberedare, kör tills degen "klumpar" sig)
Låt vila svalt några timmar.
Tryck med mjölade tummar ut mördegen i
smorda mazarinformar. (Behövs inte med engångs)

Lägg en klick Hallonsylt i botten

Riv mandelmassan och skär
matfettet i små tärningar. Rör ihop till en jämn smet.Rör försiktigt ner äggen,
ett i taget. (Jag brukar blanda i hop allt i matberedaren)
Fyll 2/3 av formen.
Grädda dem i nedre delen
av ugnen i 175-200*C ca
15 min. Låt dem kallna.

Bred ut ett tunt lager sylt.

Sikta florsockret till glasyren
i en skål och rör den slät
med vattnet. Bred ett tunt
lager över mazarinerna.
Ewa L
CITAT (Lady Hamilton @ 18-11-2007, 17:27) *
/.../
Bred ut ett tunt lager sylt.
/.../

Det lät helsmarrigt och jag har gott om hallon i frysen. Men undrar: Menar du att jag skall breda ut hallonsylt över dem när de svalnat? Och sedan glasyr.
Lady Hamilton
Ja det fungerar, men du kan ha bara florsocker också. Numera finns ju även färgat florsocker med jordgubbsmak som man kan använda.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon