Inte är det väl för tidigt att börja baka lussekatter? Här kommer recept på godingar!
50g jäst
100g smör/margarin
5 dl mjölk
250g kesella (lätt)
1g saffran (=2 påsar)
1 dl socker (1,5 enligt ursprungsreceptet, men jag tycker det räcker med 1dl...)
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
1 ägg
Smula jästen i en bunke.
Värm smör/margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm sedan till 37 grader.
Häll smör/margarin+mjölk över jästen. Låt jästen lösa upp sig.
Tillsätt kesella, saffran, socker och salt.
Tillsätt det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den är blank och smidig.
Låt jäsa ca 30 min.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Gör lussekatter, bollar, stänger, flätor eller den form du önskar

Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa 20-30 min.
Pensla med uppvispat ägg (eller vänta tills precis efter de kommer ut ur ugnen).
Grädda i mitten av ugnen - 5-7 min.
Smaka nybakade med ett glas mjölk eller kanske en kopp kaffe

Mmmmmm....
Massa adventsmys till er alla!
emma