bahia1
Nu har jag bakat färdigt brödet som jag skrev om förrut.
Och här kommer bild och Recept som jag lovade.

JONSEREDSKAKAN
Jonseredsbrödet eller Jonseredskakan är en historisk specialitet med anor från tiden då Jonsered var ett sjudande brukssamhälle och denna kakan bakan min sambos mamma när hon levde och det sägs att det luktade gott lång väg.

RECEPT
300 g smör
2 paket jäst
1 liter mjölk
5 tsk socker
1 tsk salt
1,7 kg vetemjöl

Smula jästen. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Häll över degspadet över jästen och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen. Jäs i 30 min på dragfri plats. Dela degen i 8 delar. Jäs delarna under du i 5-7 min. Kavla ut dom och låt jäsa ytterligare 25 min. Nagga. Grädda i gn 275 grader i ca 5 min.

Låt väl smakas

Hälsningar
Bahia/Lena
netaave
300 gr smör, mer än i kanelbullar!!!!
Elisabeth-Västkustkolonisten
Jag var ju nyfiken på receptet men funderar också lite över mängden av smör, 300 gr. ?

Hur många kakor blir det?

Elisabeth
bahia1
Jo det skall vara 300 g smör eller margarin och det blir 8 stora kakor.
Hälsningar
Bahia/Lena
sqrulan
Detta kan jag rekommendera,super gott.

Mjukkakun


200 gr margarin
100 gr jäst
1 liter mjölk
2 dl sirap
5-7 dl mjöl,fyra sädesslag
resten vetemjöl.
2 msk fänkål, krossa i mortel
2 msk anis ,krossa i mortel

Låt degen jäsa,ta upp degen och gör "brödämnen" som du sedan
kavlar ut med naggkavel.Låt jäsa.Nagga sedan bröden och grädda på
het plåt som ligger i ugnen hela tiden. 290-300 grader
SUPER GOTT! Farligt gott
Lite bilder av mitt senaste bak:




_________________
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon