Nu har jag bakat färdigt brödet som jag skrev om förrut.
Och här kommer bild och Recept som jag lovade.
JONSEREDSKAKAN
Jonseredsbrödet eller Jonseredskakan är en historisk specialitet med anor från tiden då Jonsered var ett sjudande brukssamhälle och denna kakan bakan min sambos mamma när hon levde och det sägs att det luktade gott lång väg.
RECEPT
300 g smör
2 paket jäst
1 liter mjölk
5 tsk socker
1 tsk salt
1,7 kg vetemjöl
Smula jästen. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Häll över degspadet över jästen och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen. Jäs i 30 min på dragfri plats. Dela degen i 8 delar. Jäs delarna under du i 5-7 min. Kavla ut dom och låt jäsa ytterligare 25 min. Nagga. Grädda i gn 275 grader i ca 5 min.
Låt väl smakas
Hälsningar
Bahia/Lena