Monarda
En hel rulle mandelmassa skramlar runt i skafferiet. Någon som har ett bra recept på småkakor med denna ingrediens?
Boxer
Apelsinbiskvier

15 st.
ugnstemperatur 175-200°C

Bottnar
300 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
rivet skal av 1 apelsin
100 g smör eller delikatessmargarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker

Glasyr
100-125 g mörk blockchoklad
1 msk margarin eller smör

Värm ugnen.

Bottnarna:
Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Använd gärna matberedare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut klickarna lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 10ú12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllningen:
Borsta apelsinen i hett vatten och riv av det gulröda på skalet. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna.

Låt dem stå i kylskåp minst 1 tim.

Glasyren:
Smält blockchokladen. Blanda ev. ner fett. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt. Biskvier går bra att frysa.

Netha
Busenkelt recept på Småkakor med mandelmassa och apelsin.

Är ju också glutenfria.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon