Full version: Vörtbröd
netaave
Vörtbröd
50 g jäst
50 g smör eller margarin
2 dl lättöl
1 flaska porter, 33 cl
250 g Kesella lätt
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 påse vörtmix
50 g russin (kan uteslutas)
19-20 dl rågsikt


Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till fingervärme 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den är löst.
Tillsätt Kesella, sirap, salt, kryddor och russin och blanda.
Tillsätt större delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt resten av mjölet om degen klibbar och inte släpper från bunkens kanter.
Jäs degen övertäckt i ca 45 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar. Baka ut delarna till ovala bröd (kavla ut degen och sen rulla ihop) och lägg dem på bakplåtspapper eller en smord plåt.
Täck över och låt jäsa ca 30 min. Skåra ev. bröden lätt med en vass kniv.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna på galler.
elleave
puff puff biggrin.gif
Majas lilla plats
Hej!
står julmust i recept text men inte i ingredienserna??..... och lättöl i ingredienser.. får man välja?

GOD JUL

netaave
CITAT (Majas lilla plats @ 21-12-2008, 18:57) *
Hej!
står julmust i recept text men inte i ingredienserna??..... och lättöl i ingredienser.. får man välja?

GOD JUL


Vi gör på must o porter
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon