Nybörjar-Linda
19-12-2007, 20:47
Drack förra året varm kryddad äppelcider istället för glögg på ett julbord. Det var gott och mindre sliskigt än den obligatoriska glöggen. Någon som brukar göra det och vilken cider använder ni då? Vilka kryddor och hur mycket??
Marina i Hällekis
19-12-2007, 20:57
4 glas
1/2 flaska torr äppelcider
1/2 dl strösocker
1 1/2 kanelstänger
1/2 msk kardemumma kapslar
1/2 vaniljstänger
1/2 äpple
1 färska fikon
Gör så här:
1. Värm cider, socker, kanel, kardemumma och skrapad vaniljstång till 60 grader.
2. Servera med äpple och fikon i klyftor.
Nybörjar-Linda
21-12-2007, 20:57
Tack Marina! Nu har jag införskaffat alla ingredienser och jag tror det kommer bli jättegott.
Recept på alkoholfri glögg (ej så söt):
1 liter svartvinbär-lingondryck JOKK
2 skivor färsk ingefära
5 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 msk russin
1 tsk - 1 msk råsocker
Låt allt dra nära kokpunkten ca 30 minuter. Kan göras dagen innan.
Kanske inte precis svar på din fråga ........men god ändå
Mvh zissi
Nybörjar-Linda
30-12-2007, 19:29
Zissi - bra recept! Det ska jag spara tills nästa år. Tror det kan vara nåt för barnen som vägrar vanlig (alkoholfri) glögg (och mig också i o f s).
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.