Nybörjar-Linda
Drack förra året varm kryddad äppelcider istället för glögg på ett julbord. Det var gott och mindre sliskigt än den obligatoriska glöggen. Någon som brukar göra det och vilken cider använder ni då? Vilka kryddor och hur mycket??
Marina i Hällekis
4 glas

1/2 flaska torr äppelcider
1/2 dl strösocker
1 1/2 kanelstänger
1/2 msk kardemumma kapslar
1/2 vaniljstänger
1/2 äpple
1 färska fikon

Gör så här:
1. Värm cider, socker, kanel, kardemumma och skrapad vaniljstång till 60 grader.
2. Servera med äpple och fikon i klyftor.

Nybörjar-Linda
Tack Marina! Nu har jag införskaffat alla ingredienser och jag tror det kommer bli jättegott. thanks.gif
zissi
Recept på alkoholfri glögg (ej så söt):

1 liter svartvinbär-lingondryck JOKK
2 skivor färsk ingefära
5 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 msk russin
1 tsk - 1 msk råsocker

Låt allt dra nära kokpunkten ca 30 minuter. Kan göras dagen innan.
Kanske inte precis svar på din fråga ........men god ändå

Mvh zissi
Nybörjar-Linda
Zissi - bra recept! Det ska jag spara tills nästa år. Tror det kan vara nåt för barnen som vägrar vanlig (alkoholfri) glögg (och mig också i o f s).
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon