
Glassbomb med hallonsorbet
Receptet är för 12 pers.
1,5 l chokladglass
0,5 l hallonsorbet
150 gr hallon
1 färdig tårtbotten
50 gr riven vit choklad
Tina glassen 10 min och rör den mjuk.
Lägg den i en skål som rymmer 2 l.
Tryck ner en mindre skål som rymmer 5 dl i mitten.
Ställ in det i frysen ett par timmar.
Ta fram hallonsorbeten
Ta fram det andra från frysen och låt det tina i rumstemp en stund och lossa sen försiktigt den lilla skålen. Är det svårt att få loss den, sä häll lite kokande vatten i den lilla skålen, låt det stå nån minut och häll sen bort vattnet så lossnar skålen lätt.
Rör sorbeten mjuk, och fyll den sedan i hålet efter den lilla skålen.
Täck alltsammans med tårtbottnen.
Ställ in den i frysen igen.
Vid serveringen ta ut och doppa skålen i varmt vatten någon minut.
Stjälp upp på serveringsfat, garnera med hallon och den rivna vita chokladen.