Full version: Glassbomb
netaave
Hittade detta i en tidning, mumsigt va wink.gif

Glassbomb med hallonsorbet
Receptet är för 12 pers.

1,5 l chokladglass
0,5 l hallonsorbet
150 gr hallon
1 färdig tårtbotten
50 gr riven vit choklad

Tina glassen 10 min och rör den mjuk.
Lägg den i en skål som rymmer 2 l.
Tryck ner en mindre skål som rymmer 5 dl i mitten.
Ställ in det i frysen ett par timmar.
Ta fram hallonsorbeten
Ta fram det andra från frysen och låt det tina i rumstemp en stund och lossa sen försiktigt den lilla skålen. Är det svårt att få loss den, sä häll lite kokande vatten i den lilla skålen, låt det stå nån minut och häll sen bort vattnet så lossnar skålen lätt.
Rör sorbeten mjuk, och fyll den sedan i hålet efter den lilla skålen.
Täck alltsammans med tårtbottnen.
Ställ in den i frysen igen.

Vid serveringen ta ut och doppa skålen i varmt vatten någon minut.
Stjälp upp på serveringsfat, garnera med hallon och den rivna vita chokladen.
skogstroll
det var ett bra tips med glassbomb till nyår smile.gif
netaave
CITAT (skogstroll @ 27-12-2007, 17:22) *
det var ett bra tips med glassbomb till nyår smile.gif


Ja man kan ju piffa till den med lite ätbart glitter smile.gif
netaave
Hallonsorbet
Till glassbomben t.ex.

2 dl strösocker
2 dl vatten kokas ihop till en simmig lag och kyls ner.

6 dl hallon mixas och rörs ner i den svala sockerlagen, ställ i frysen 1-1,5 timme.
Vispa 4 äggvitor till hårt skum, rör ner 2 msk socker.
Rör ner i bärmassan, och frys ytterligare 2 timmar men rör i den då och då under tiden.
Skeda upp och servera genast.
netaave
Den blev verkligen superläcker men mörk chokladglass, och hallonsorbeten blev jättegod, ca hälften gick åt till bomben.
Vi serverade den med silverkulor iblandat i den rivna vita chokladen (använde Anton Bergs vita m jordgubb i, 5 kr på Rusta) och sprayade (med blomspruta) lite vatten på precis före innan vi garnerade annars hade det inte fastnat.

Kommer garanterat att göra den igen, och sorbeten också smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon