herkules
30-12-2007, 00:32
Här hemma blir det 80-tals meny,
Förätt!: Räkcocktail
Huvudrätt: Oxfilé Provencale
Efterrätt: Friterad Camembert m hjortronsylt och friterad persilja.
Dryck: Lättöl el vatten el läsk
Jag slog på stort och skickade gubben å köpa en hel oxfile igår
Så här blir det plankstek, kanske nån god efterrätt till det om vi inte gör nåt tv-mys eller så...
Svensk hummer och svensk hummer
Nybörjar-Linda
30-12-2007, 14:54
Hederlig skagentoast till förrätt, smördegsinbakad lax till varmrätt och ljummen brownie med hallonsås och vaniljglass till efterrätt. Vin och skumpa till förstås
Kanske lite 80-tals inspirerat?
herkules
30-12-2007, 17:41
CITAT (Bettis @ 30-12-2007, 11:02)

Svensk hummer och svensk hummer

mmmm . som doppas i smör..

CITAT (Nybörjar-Linda @ 30-12-2007, 14:54)

Hederlig skagentoast till förrätt, smördegsinbakad lax till varmrätt och ljummen brownie med hallonsås och vaniljglass till efterrätt. Vin och skumpa till förstås
Kanske lite 80-tals inspirerat?
jajjemen - det skulle vara brownien då som väl är lite "modernare"? men gott låter det!!
ystadhelen
30-12-2007, 22:12
Förrätt: gratinerad svensk hummer med balsamdressad sallad
Varmrätt: svensk helstekt stjärnaniskryddad oxfilé med mandelpotatispuré och örtgrönsaker
Dessert: persimonmaräng med druvor och hemgjord vaniljglass
Till detta dricker vi-i nämnd ordning:
Domaine Laroche Chablis 2005 Saint Martin
Wyndham Estate bin 555 Shiraz
Chateau Menota
samt mineralvatten
CITAT (ystadhelen @ 30-12-2007, 22:12)

Förrätt: gratinerad svensk hummer med balsamdressad sallad
Varmrätt: svensk helstekt stjärnaniskryddad oxfilé med mandelpotatispuré och örtgrönsaker
Dessert: persimonmaräng med druvor och hemgjord vaniljglass
Till detta dricker vi-i nämnd ordning:
Domaine Laroche Chablis 2005 Saint Martin
Wyndham Estate bin 555 Shiraz
Chateau Menota
samt mineralvatten
Delar du med dig av receptet på desserten?
På jobbet blir det nyårssupé för de boende som är hemma;
Huvudrätt: Helstekt fläskfilé i ugn, vitlökssmör och potatisgratäng
Efterrätt: Marängsviss till efterrätt
Dryck: Vatten eller alkoholfri äppelcider.
Hade jag varit hemma och inte jobbat, hade nog menyn sett lite annorlunda ut.
Eva i Skåne
31-12-2007, 01:18
Förrätt hoppar vi nog över, men det kan bli nåt i sista minuten, med räkor isåfall. Blev ju lite sugen nu när jag läst att flera av er ska ha räkcocktail
Huvudrätt blir fläskfilé i grönpepparsås. En riktigt gräddig sak som redan är klar. Köttet ska gärna ligga i såsen till nästa dag. Till det blir det brysselkål, sallad och ris.
Desserten är också nästan klar. Limecheesecake med blåbär. Smaskens
Recept här, om någon blir sugen.Drycken blir alkoholfri - läsk, julmust, mineralvatten, mjölk - allt efter smak.
Vi som ska fira tillsammans är maken och jag, våra tre äldsta barn och två sambor. Bara yngsta sonen föredrar att vara på fest med kompisar.
Suovasinnanlår m potatismos, ett glas kall mjölk till.
netaave
31-12-2007, 11:42
Först blir det till välkomstdrink, till den brieostkuber med physallishalvor på, en oslagbar kombination.
Förrätt: Cocktail på kräftstjärtat, avocado, mango, purjo och röd paprika m limedressing.
Varmrätt: Fläskfilé tillagad i ugnen m kantareller, Hasselbackspotatis, haricot verte, tomatsallad.
Dessert: Glassbomb på mörk chokladglass och hallonsorbet, receptet finns här.
Till skumpan på 12-slaget, lite snittar med rom, rödlök, räkor och lite exotiska frukter.
fruberglund
31-12-2007, 12:00
Blir ingen förrätt men lite snittar istället, bl.a. ostbollar med parmaskinka, små toast med tonfiskröra och röd stenbitsrom och potatisbakelser med creme fraiche, röd stenbitsrom och rödlök.
Huvudrätt: Fylld kycklingfilé med wasabismör (har gjort den förut och den är supergod) finns här
Arla.seEfterrätt: Pannacotta gjord på vit choklad med hallonsås till
Vad gott eran mat låter också! Hur många gäster får ni? Vi blir 6 vuxna och 2 barn.
Nybörjar-Linda
31-12-2007, 12:38
Mmm, allt låter verkligen gott... Vi blir 4 vuxna och 4 barn. Ha en riktigt trevlig kväll allihop!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.