Full version: Blåbär
Poppes
Hej

Första försöket med ett inlägg.

Kan någon beskriva för mej hur blåbär torkas så det blir "jämtländska russin" ?

mvh
Poppes
ingrid fuxwall
Hej!
Vad "jämtländska russin" är för något vet jag inte men de gånger jag torkat blåbär och andra bär har det varit i min torkolla

ingrid
Poppes
Tack för svaret Ingrid

En torkolla är det en ställning och att man torkar bären i rumstemperatur ?

Poppes
ingrid fuxwall
Det kan man kanske göra med så små och torra bär som blåbär, bara luftväxlingen är bra. Själv vill jag nog ha lite värme också, ca 40 grader.

Det finns torkollor att köpa i elaffärer men själv har jag en hemmagjord - trä ramar, galler botten och så en värmekälla, i mitt fall en hårtork.

ingrid

ps. vet att vissa torkar ovanpå frysen - den alstrar ju en hel del värme och har man en varmluftsugn lär den fungera
rosita
Jag har torkat både blåbär och hallon i vanlig ugn. Jag tror man ska torka i ca 50 grader och med ugnsluckan på glänt. Det tar ganska lång tid, typ över natten, 8 timmar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon