Förra sommaren var det premiär för mig och det här med odling, hur spännande och kul som helst!
Fick hyreskontrakt på ett hus på landet där vi fick en del av landet uppfräst och vi köpte vanliga gödselsäckar från Plantagen och blandade ner i jorden som inte varit brukad på många herrans år, inte ens klippt (det hade stått tomt i 2½ år före oss).
Plocksallader, sockerärtor, tomater, körsbärstomater, dill, morötter, potatis, örtväxter, gräslök tog sig bra och vi fick bra skörd trots att vi fick ut allt väldigt sent (juni -07), tyvärr hann vi inte få till det med tomaterna, frosten hann ta dom innan dom blivit mogna.
Inget har gjorts med det som växte då, allt "står" kvar, vissnat och eländigt.
Hur viktigt är det nu framöver inför kommande odlingssäsong att förbereda? Måste man hålla på med en massa olika slags jordsorter, kalk, kompost, osv för att det ska bli skörd även i år?
När man läser på olika grönsaker så måste ju den ena ha si och den andra så, är det verkligen så viktigt? Då måste det ju gå åt massor med olika sorters säckar på olika delar av kökslandet...
Vad är viktigast att göra när snön försvunnit och man vill förbereda inför odlingssäsongen?
Vill odla potatis, zucchini, tomater, sockerärtor, bönor, gräslök, plocksallader, kryddväxter, rucola (inte i marken den här gången!), morötter, salladslök och sen vet jag inte mer.