Agneta z5-6
18-01-2008, 10:14
Då jag bakar matbröd och använder solroskärnor i filmjölkslimpan.Grädddar.Då blir det äckliga gröna prickar (till färgen)
i brödet -smakar jättebra men ser inte trevligt ut. ???????????
Skippa det är ju lätt - men att veta är ju bättre.
Eva i Höga
18-01-2008, 11:11
Sitter just nu och smaskar på mitt bröd med solroskärnor i. Kärnorna är inte gröna så jag vet inte varför dina är det.
De blir gröna vid högt pH, d v s när man bakar med bikarbonat. Om du bakar bröd med jäst så sker det inte och det är helt ofarligt.
Agneta z5-6
19-01-2008, 14:12
Toppen,nu vet jag varför. TACKAR.....
/Agneta
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.