CITAT (Markus_H @ 30-01-2008, 19:58)

Har inte hört talas om någon av sorterna. Menar du att Red Duke of York är "röd" så att den ser riktigt röd ut även inuti? Precis som blå Kongo är blå? Rödskalig potatis har jag sett förr men aldrig någon röd helt igenom.
Nejnej, menade att skalet är väldigt rött på Red Duke of York, sorry om jag var lite oklar

Köttet är gulaktigt.
Det finns en, eller flera, potatissorter som är mer eller mindre röda rakt igenom, men jag har inte sett dem i Sverige. Röda potatisar i Sverige är på det bästa lite rosa längst ut i köttet närmast skalet. Tror jag har nån bild av Raudar Islenskar i genomskärning, den 'blödde' igenom en smula in i köttet tror jag...men hittar ej nu.
All Red, en amerikansk sort vad det verkar :
http://www.foodreference.com/html/fallredpotato.htmlTror den tappar en del färg vid kokningen dock.
Cranberry Red:
http://www.territorialseed.com/product/1351/7Synd man inte får beställa dessa till Sverige. Men det är ju restriktioner för att skydda oss från att potatissjukdomar vandrar från kontinent till kontinent.
CITAT (hestbak @ 30-01-2008, 20:06)

Och av någon anledning fick jag för mig att Pirum var en kvinna.. Jag ber så hemskt mkt om ursäkt..
Helt ok, du är ju rätt ny här

Vanligen brukar mitt omständliga språkbruk och fascination för oväsentligheter och trams indikera att jag är man...