visst... men jag tycker man skall "KUNNA" det utan hjälv av datorer..... (OBS bara för oss som gillar siffror)
32 och 212 är det man bör komma ihåg UTANTILL...
vid 32 F fryser vatten dvs 0 C
vid 212 F kokar vatten (normalt lufttryck) dvs 100 C
då är de hyfsat lätt att omvandla---
kruxet (enl mig) är att komma ihåg NÄR man skall dra ifrån eller addera 32......
5/9 (eller 1/1,8) vid Farenheit till C
9/5 (=1,8) vid C till F
Feber har man ÖVER 37C vad är då detta i F ??
inte lätt i huvudet?? nä men ta 35 eller 40 grader.... (och minns att det ligger ung mitt emellan) lätt att dela med 5 => 7 eller 8 multiplicera med 9 = 63 eller 72
addera med 32 95 eller 104 ....tja mitt emellan blir då.. 100 F vid feber....
Krångligt???
Varför göra det enkelt när man KAN krångla till det!!!
b