Full version: Pannkakor
Pjater
Gillar pannkakor men gör mest det vanliga receptet, har ni tips på några riktigt goa pannkakor??
Betty
Jajjamen, här får du receptet på mina favoritpannkakor med äppelröra! biggrin.gif
(receptet kommer från ICA:s medlemstidning Buffé 11/1997)

Kanelpannkakor
för 4 pers.
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 tsk kanel
2-3 msk smör

Blanda mjöl ocj salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen, låt stå 1-2 timmar i kylen.
Smält smöret i stekpannan och vispa ner det i smeten.

Äppelröra
3 äpplen
2 msk smör
2 msk honung
1 msk citronsaft

Vispa ihop pannkakssmeten och vispa i kanelen. Grädda pannkakorna.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Fräs dem i smöret i en panna.
Rör i honungen och citronsaften.
Servera pannkakorna med äppelröran och gärna lite vaniljglass.
Betty
I stället för sylt till "vanliga" pannkakor eller plättar:

Honungsrabarber
Skär 300 g rabarber i bitar.
Lägg dem i en kastrull med ½ dl honung.
Låt rabarbern smälta på mycket svag värme i 5-10 minuter.
Serveras ljummen tillsammans med kylskåpskall vispad grädde till nystekta pannkakor eller plättar.
KURT
Blanda gärna i lite riven rå potatis, eller potatismjöl. Så blir de frasigare i kanterna.
Fågelvägen
Låter bra, Kurt, eftersom det är de frasiga kanterna alla gillar mest. tongue.gif Och så ska pannkakorna stekas i smör förstås.
sanakan
Jag gör aldrig vanliga pannkakor med sedan jag började med dessa nedan. De blir frasigare och godare, men framför allt håller man sig mätt på dessa länge, man blir proppmätt på 2 stycken.
Steks i smör på ganska hög värme.

Receptet ger cirka fyra pannkakor, men går lätt att fördubbla.

0,5 dl vetemjöl
0,75 dl grahamsmjöl
en full näve vetekli
en full näve havregryn
en stor färsk fint riven morot (eller 2 små)
3 dl mjölk
3 ägg
1/2 tesked salt

Allt blandas som vanligt, man får röra noga med visp så inga klumpar återstår, och sedan vispa upp smeten ordentligt innan man häller i pannan så att morötterna kommer med, de sjunker ju annars till botten.

Om smeten blir för styv kan man behöva hälla i kanske 0,2 dl mjölk till.
Om smeten blir för lös och går sönder lätt är det bara att ha i ett ägg till.

Kan med fördel ätas med svampstuvning med dill. Mums mums!
Dilara
CITAT (Betty @ 15-02-2008, 14:50) *
Jajjamen, här får du receptet på mina favoritpannkakor med äppelröra! biggrin.gif
(receptet kommer från ICA:s medlemstidning Buffé 11/1997)

Kanelpannkakor
för 4 pers.
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 tsk kanel
2-3 msk smör

Blanda mjöl ocj salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen, låt stå 1-2 timmar i kylen.
Smält smöret i stekpannan och vispa ner det i smeten.

Äppelröra
3 äpplen
2 msk smör
2 msk honung
1 msk citronsaft

Vispa ihop pannkakssmeten och vispa i kanelen. Grädda pannkakorna.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Fräs dem i smöret i en panna.
Rör i honungen och citronsaften.
Servera pannkakorna med äppelröran och gärna lite vaniljglass.



Den blev supergooood!! tongue.gif tummenupp.gif
gunvor
gör alltid pannkakssmeten "på känn" - men äter helst med socker och lite färskpressad citron.
Chamomille
CITAT (gunvor @ 13-03-2008, 16:48) *
gör alltid pannkakssmeten "på känn" - men äter helst med socker och lite färskpressad citron.

Citron??!! Det var nått nytt för mig.
Har själv smör, socker, sylt och glass. Riktig smalmat! biggrin.gif
Pjater
Pannkakor biggrin.gif
Biggan_
CITAT (Pjater @ 13-03-2008, 17:47) *


rotfl.gif
Det kan man kalla en utförlig beskrivning! tummenupp.gif
Rosengeranium
Jag brukar göra en vanlig smet och blanda ner en eller två mosade bananer, måhända ett extra ägg och krydda med ingefära och kanel. Kan ätas med eller utan glass smile.gif
Amrisen
CITAT
gör alltid pannkakssmeten "på känn" - men äter helst med socker och lite färskpressad citron.



Underbart gott. Äter alltid med citron och socker.
Fick det när jag var i Tunisen på semester för X antal år sedan. tummenupp.gif coolgleam.gif




anna_rispan
har inga recept men har du en kokbok hittar du de mått du behöver.

vanlig smet med lite grahamsmjöl
tjockpannkaka/ugnspannkaka med fläsk eller med äppelklyftor. Till de med fläsk i lingonsylt eller äppelmos, det du gillar bäst
amerikansk pannkaka, den blir tjock o liten o är god med sirap eller rivet äpple o så vidare
plättar, jag gillar formatet litet o behändigt o lätt att vända o så gott...trots samma recept som vanlig pannkaka
crepes: samma vanliga pannkakor men med fyllning enligt tycke o smak som sedan gratineras i ugnen. bra att använda om du fått köttfärssås över också.


till vanlig pannkaka har jag socker o kanel eller sylt o keso
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon