Full version: Örtsalt
Anders Roslagen
Jag gillar örtsmak i saltet men vill kanske inte ha alla smaker tillsammans alltid.

Tänkte mig ett grundsalt med:
persilja
selleri
salladslök eller annan lök
libbsticka

Och kanske
timjan
basilika
rosmarin

Vitlök gillar jag mest som färsk så sån vill jag inte torka.

Har ni några bra tips?
ingrid fuxwall
Det enda örtsalt jag gjort var efter ett recept i Annas örter och det var gott
MariaS
Det rä bara att mortla ner efter tycke och smak. Jag har använt bergssalt och havssalt utan jod.
cia73
Jag har några torkade libbstickblad i saltkvarnen. Enkelt och gott. smile.gif
Eva i Höga
Jag brukar göra nässelsalt. Kör nässlor i matberedaren, blandar i flingsalt och därefter får det ligga på en handduk för att torka innan jag stoppar det i burk. Brukar mest använda det på färska grönsaker. Jättegott och nyttigt!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon