Anders Roslagen
20-02-2008, 23:05
Jag gillar örtsmak i saltet men vill kanske inte ha alla smaker tillsammans alltid.
Tänkte mig ett grundsalt med:
persilja
selleri
salladslök eller annan lök
libbsticka
Och kanske
timjan
basilika
rosmarin
Vitlök gillar jag mest som färsk så sån vill jag inte torka.
Har ni några bra tips?
ingrid fuxwall
20-02-2008, 23:06
Det enda örtsalt jag gjort var efter ett recept i Annas örter och det var gott
Det rä bara att mortla ner efter tycke och smak. Jag har använt bergssalt och havssalt utan jod.
Jag har några torkade libbstickblad i saltkvarnen. Enkelt och gott.
Eva i Höga
22-02-2008, 10:13
Jag brukar göra nässelsalt. Kör nässlor i matberedaren, blandar i flingsalt och därefter får det ligga på en handduk för att torka innan jag stoppar det i burk. Brukar mest använda det på färska grönsaker. Jättegott och nyttigt!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.