|
har nog missat en del - men tror det är ngt man bör se.
Solstorm
22-02-2008, 13:53
Har bara sett småsnuttar av det. Tror att det är nyttigt för lärare att se på. Man ser hur stor betydelse lärarna har, att de inte ger upp.
CITAT (Solstorm @ 22-02-2008, 13:53)  Har bara sett småsnuttar av det. Tror att det är nyttigt för lärare att se på. Man ser hur stor betydelse lärarna har, att de inte ger upp. fram för allt tror jag det är viktigt att lärarna tycker om eleverna - men hur många gör det?? tycker det är spännande att se om det skall bli en duktig klass av det - de elever som inte ville vara med flyttade till paralellklassen - dom kanske ångrar sig när dom ser resultatet. Men om det nu skall krävas extraduktiga o prisbelönta lärare för att få ordning på en stökig klass så får man väl se det som om vi har illa utbildade lärare i de flesta skolorna.
Aqvakul
22-02-2008, 16:03
All forskning och praktisk erfarenhet visar att de laerare som lyckas baest aer de som lyckas skapa en bra kontakt med eleverna.. foerutsaetter naturligtvis intresse foer maenniskor, engagemang och att man har tydliga maal.
Solstorm
22-02-2008, 16:27
CITAT All forskning och praktisk erfarenhet visar att de laerare som lyckas baest aer de som lyckas skapa en bra kontakt med eleverna.. foerutsaetter naturligtvis intresse foer maenniskor, engagemang och att man har tydliga maal. Tror absolut att du har rätt. Men hur får man sådana lärare? Skulle behövas en pedagog på skolan som tog sig an de mindre bra lärarna. Vågar man säga att det finns skit i ledningen?
herkules
22-02-2008, 18:45
visst behövs det väl utbildade lärare - vilket jag tror att de flesta är! det som saknas är respekt, naturligtvis från lärarens håll men också från eleverna!! vem orkar hålla ordning på ett gäng gapiga ungar - till skitlön dessutom?
rahmat2
22-02-2008, 18:46
CITAT (gunvor @ 22-02-2008, 13:59)  Men om det nu skall krävas extraduktiga o prisbelönta lärare för att få ordning på en stökig klass så får man väl se det som om vi har illa utbildade lärare i de flesta skolorna. Lärare är bara en av de resurserna i en skola. Många faktorer får samverka för att ändra i vårt skolväsende. Att läraren i klass 9A har ett gott hjärta och goda ambitioner för att få eleverna att lyckas vill jag inte betvivla. Men annat får vi också tänka på: 1) alla elever i världen lär sig mådersmål utan att genomgå någon tenta. Innan de blir skoltrötta när de börjar första klass brukar de orsaka glädje i sina föräldrar när de lyckas lya upp en hel sida A4 text. Sedan börjar de blir trötta i skolan. 2) Stökiga barn. Vilka är de? har vi undersökningar på dessa barn? 3) Varför ungdomar lyckas med att lära sig att handskas med datorn utanför skolans ramer och krav? Varför lär de sig att SMS.a så snabbt och så korrekt på så kort tid? varför lyckas de inte i matematiken som på SMS-området? Svar på de frågorna kan föra oss närmare en human lösning av våra ungdomars problem i skolan. Rahmat
Att ha utbildade lärare är viktigt, men det är inte allt som krävs för att bli en bra lärare. Jag tror att man måste ha fallenhet för det också och det kan man inte bara få genom utbildning. Det finns säkerligen outbildade lärare som är bättre pedagoger än välutbildade.
mamamaggan
22-02-2008, 21:54
CITAT (Magdis @ 22-02-2008, 20:43)  Att ha utbildade lärare är viktigt, men det är inte allt som krävs för att bli en bra lärare. Jag tror att man måste ha fallenhet för det också och det kan man inte bara få genom utbildning. Det finns säkerligen outbildade lärare som är bättre pedagoger än välutbildade. Så kan det också vara . Men att man i nian har halkat efter så mycket tyder väl på att det gått snett mycket tidigare. Tror att det finns för dåligt med resurser redan på lågstadiet. När vår äldste son började skolan frågade jag lärarna vad de hade för mål. De såg ut som fågelholkar hela bunten . Jag frågade vad man skulle kunna när man gick ut första klass t ex skriva sitt namn , alfabetet eller kanske läsa. Då fick jag till svar att läsa det behövde man inte kunna förrän man skulle börja i femte klass !!! De som halkar efter måste naturligtvis få hjälp tidigt annars blir det som i den här nian. En del kan ju vara bra i språk t ex men dåliga på matte , då måste de kunna få hjälp av engagerade lärare som KAN lära ut. Själv hade jag en lärare som dömde ut mig i matte när jag gick på gymnasiet . Jag frågade för mycket frågor som han inte kunde svara på . Det bara är så fick jag till svar. När jag senare gick på Komvux klarade jag den tekniska matten med glans p g a att vi hade en så bra lärare. Alla i klassen höjde sig flera snäpp tack vare henne.
Visst har jag sett båda avsnitten och jag kan bara sucka.  Herreje ... vart är skolan på väg? Barnen/ungdomarna skiter i vad läraren säger... beter sig som småbarn på lågstadiet. Inte kan vi skylla deras beteende och ointresse att lära, på skola och lärare. Det är väl föräldrarna som ska uppfostra barnen och lära dem vad som är rätt och fel samt få dem att vilja läsa/lära, hungra efter mer kunskap. Jag mår illa när jag ser hur det kan vara i skolan idag ... ändå är det inte så hemskt många år sedan mina gick ut nian. Men ve den som då skulle betett sig som många gör i progr. Det skulle direkt ha kallats till samtal med elev och förälder och alla klutar satts till för att förändra elevens beteende. Stackars lärare säger då jag.
mamamaggan
22-02-2008, 23:32
CITAT (Netha @ 22-02-2008, 23:12)  Visst har jag sett båda avsnitten och jag kan bara sucka.  Herreje ... vart är skolan på väg? Barnen/ungdomarna skiter i vad läraren säger... beter sig som småbarn på lågstadiet. Inte kan vi skylla deras beteende och ointresse att lära, på skola och lärare. Det är väl föräldrarna som ska uppfostra barnen och lära dem vad som är rätt och fel samt få dem att vilja läsa/lära, hungra efter mer kunskap. Jag mår illa när jag ser hur det kan vara i skolan idag ... ändå är det inte så hemskt många år sedan mina gick ut nian. Men ve den som då skulle betett sig som många gör i progr. Det skulle direkt ha kallats till samtal med elev och förälder och alla klutar satts till för att förändra elevens beteende. Stackars lärare säger då jag.  Håller inte med dig helt. Visst ska föräldrar lära sina barn hur man beter sig. Men , det kanske är just för att de kommer från hem där de får göra som de vill som de är som de är. Man kan inte skylla allt på barnen . Alla kommer heller inte från hem där det finns studietraditioner. Där måste lärarna göra en insats. SKolan ska vara ett samarbete mellan hemmet och skolan hela tiden. Många invandrarungdomar som ser sig kring i samhället ser bara hopplöshet. De resonerar som så att det spelar ingen roll om jag skaffar mig en utbildning , jag kommer inte att få det jobb jag vill ha iaf. Sedan ska vi heller inte glömma att hur de uppför sig i nian är en reaktion på hur de haft det de föregående åtta åren i skolan. Om ingen har visat dem respekt eller trott på dem är det inte så lätt . Kom ihåg att det är inte bara barnen som ska visa respekt för de vuxna utan de vuxna måste också visa respekt för barnen.
Visst kan jag hålla med dig i det du säger... men i våra barns skolor har jag aldrig någonsin sett något liknande som jag nu ser i progr om nian. Det jag nu ser, visar iaf att läraren försöker göra sitt bästa, men eleverna ändå beter sig som max sexåringar.  Sedan så ska vi vara väldigt försiktiga med att påstå att invandrarungdomar känner på ett visst sätt... Japp ... en del kan känna så ... men långtifrån alla. Såg och hörde en professor idag på teve säga ... Sverige leder i Oordning i skolorna! Det kan jag skriva på.
rahmat2
22-02-2008, 23:57
CITAT (Netha @ 22-02-2008, 23:51)  ... Såg och hörde en professor idag på teve säga ... Sverige leder i Oordning i skolorna! Det kan jag skriva på. Jag skulle inte gå på allt som sägs om skolans ordning. En del elever har svårt för vissa ämnen. Och de blir därefter skoltrötta. Vi alla som ungar har gjort saker som vi inte gör som vuxna. Trycket på ordning i skolan är baksidan på myntet som slår mot arbetslösa och sjuka. För ungdomar som inte har ämnessvårigheter i skolan brukar inte ställa till med svårigheter. Rahmat
mamamaggan
23-02-2008, 01:49
CITAT (rahmat2 @ 22-02-2008, 23:57)  Jag skulle inte gå på allt som sägs om skolans ordning. En del elever har svårt för vissa ämnen. Och de blir därefter skoltrötta. Vi alla som ungar har gjort saker som vi inte gör som vuxna. Trycket på ordning i skolan är baksidan på myntet som slår mot arbetslösa och sjuka. För ungdomar som inte har ämnessvårigheter i skolan brukar inte ställa till med svårigheter. Rahmat Har själv gillat skolan men inte var jag alltid så snäll och ordningssam. Minns med skräck mina första år i skolan när man fick sitta still i sin bänk och inte titta åt sidorna utan bara rakt fram. Vad skulle det nytta till ? Eller inte ifrågasätta vad läraren sa ? Var rena militärdrillen. Skolan måste bygga på ett samarbete mellan lärare och elever. Visst har jag sett skräckexempel t ex när jag hälsade på en av mina söner i sjunde klass. Några killar längst bak la sig på golvet. Läraren , som nog var den sämsta jag någonsin träffat , kom in , satte igång en video som gick i stort sett hela lektionen. När jag efter lektionen frågade hur det gick för min son så visste han inte vem han var !!!!!!!! Det här var strax före jul så de hade ju träffats flera gånger i veckan i flera månader. Han kände inte igen namnet en gång! Skoltrötta är nog alla någon gång och som sagt att i nian försöka få dem att ändra attityd är väldigt svårt. Grunden för den glädje som det kan vara att få gå i skolan och lära sig saker ska ha lagts långt långt tidigare. Kan tala om att när vår äldste son var och hälsade på inför skolstarten så träffade jag en mamma som sa " ojojoj de små stackarna , och det här ska de behöva vara med om i minst nio år ". Vilken förväntan hade de barnen tror ni på skolan och vad den var till för ?
Aqvakul
23-02-2008, 08:59
CITAT (mamamaggan @ 23-02-2008, 02:49)  Har själv gillat skolan men inte var jag alltid så snäll och ordningssam. Minns med skräck mina första år i skolan när man fick sitta still i sin bänk och inte titta åt sidorna utan bara rakt fram. Vad skulle det nytta till ? Eller inte ifrågasätta vad läraren sa ? Var rena militärdrillen.
Skolan måste bygga på ett samarbete mellan lärare och elever. Visst har jag sett skräckexempel t ex när jag hälsade på en av mina söner i sjunde klass. Några killar längst bak la sig på golvet. Läraren , som nog var den sämsta jag någonsin träffat , kom in , satte igång en video som gick i stort sett hela lektionen.
När jag efter lektionen frågade hur det gick för min son så visste han inte vem han var !!!!!!!! Det här var strax före jul så de hade ju träffats flera gånger i veckan i flera månader. Han kände inte igen namnet en gång!
Skoltrötta är nog alla någon gång och som sagt att i nian försöka få dem att ändra attityd är väldigt svårt. Grunden för den glädje som det kan vara att få gå i skolan och lära sig saker ska ha lagts långt långt tidigare.
Kan tala om att när vår äldste son var och hälsade på inför skolstarten så träffade jag en mamma som sa " ojojoj de små stackarna , och det här ska de behöva vara med om i minst nio år ". Vilken förväntan hade de barnen tror ni på skolan och vad den var till för ? Tack foer kloka och nyanserade synpunkter!
rahmat2
23-02-2008, 21:19
Läste i tidningen att lärarfacket har gått emot SVT, gällande klass 9A och sättet att beskriva den klassen. Är det nån som vet mer om detta?
Rahmat
Mica548
23-02-2008, 22:56
Hej, vet inget om lärarfackets synpunkter, men jag har själv en tonårig son som har en del "otur" eller "attitydproblem" i skolan (beroende på vem man pratar med) och jag berättade om denna serie för sonen som tyckte den verkade intressant.
Såg avsnittet i måndags och blev mäkta imponerad. Ser den lite mer ut ett pedagogiskt perspektiv för både lärare och elever. Ser framför mig hur de tittar på det tillsammans för att sedan diskutera vad de har sett. Kände de igen sig? Hur upplevde de eleverna/pedagogerna? Förstår de (de tittande eleverna) de "värsta" eleverna alt de mest "stötande" kommenterna? I så fall, diskutera och få pedagogen att förstå och ta därifrån en diskussion om situationen hade kunnat hanterat på ett "bättre" sätt (utifrån bådas perspektiv).
Har för avsikt att få sonen att kika på dem om jag inte kan få hans lärare att visa serien i skolan.
/Mica
CITAT (Mica548 @ 23-02-2008, 22:56)  Hej, vet inget om lärarfackets synpunkter, men jag har själv en tonårig son som har en del "otur" eller "attitydproblem" i skolan (beroende på vem man pratar med) och jag berättade om denna serie för sonen som tyckte den verkade intressant.
Såg avsnittet i måndags och blev mäkta imponerad. Ser den lite mer ut ett pedagogiskt perspektiv för både lärare och elever. Ser framför mig hur de tittar på det tillsammans för att sedan diskutera vad de har sett. Kände de igen sig? Hur upplevde de elverna/pedagogerna? Förstår de (de tittande eleverna) de "värsta" eleverna alt de mest "stötande" kommenterna? I så fall, diskutera och få pedagoden att förstå och ta därifrån en diskussion om situationen hade kunnat hanterat på ett "bättre" sätt (utifrån bådas perspektiv).
Har för avsikt att få sonen att kika på dem om jag inte kan få hans lärare att visa serien i skolan.
/Mica
rahmat2
23-02-2008, 23:18
CITAT (Mica548 @ 23-02-2008, 22:56)  Hej, vet inget om lärarfackets synpunkter, men jag har själv en tonårig son som har en del "otur" eller "attitydproblem" i skolan (beroende på vem man pratar med) och jag berättade om denna serie för sonen som tyckte den verkade intressant. Det som kallades för "otur"/ "attitydproblem", är det under en speciell lektion eller under alla lektioner? Rahmat
Margaretha
25-02-2008, 23:30
Vi vet ju inte ännu officiellt hur det går för eleverna, men jag tror, att en viktig komponent i de framgångar som sägs komma är att ungdomarna får uppmärksmhet! Väldigt många elever drömmer om att bli TV-stjärnor, om att bli upptäckta! Tror att ett TV-team i väldigt många klasser skulle göra underverk.
Hur mycket uppmärksamhet tror ni att varje elev får i klasser med 33-35 elever? Och utan TV-kameror?
Självklart spelar läraren en viktig roll, men i det här fallet blir hela situationen onormal. Vem vet vad som hänt om klassens vanliga lärare fått undervisa under samma betingelser?
Mica548
26-02-2008, 01:23
Håller fullständigt med om att bekräftelse är en otroligt kraftig motivator här (och i många andra fall)! Vem känner inte igen sig i det...:?
Rahmat2: Ang. sonen så är det så att han är på en ny skola och han är en av tre som aspirerar på titeln "Kung-av-xxxx-skolan" och han därav att han har svårt att köra den lite mer ödmjuka attityden (den han har hemma) och många händelser eskalerar och får onödigt stora proportioner. Han dras med utan att tänka. Sen är det förstås vissa lektionen som är värre än andra - de pedagoger han inte har "respekt" för och så vidare....
Men jag antar att det är så att ha en tonårig son. *suck* även om det förstås finns gradskillnader i helvetet.
Men, jag älskar honom över allt annat och hoppas att vi ska reda ut detta innan han börjar högstadiet (annars är risken överhängande att han kommer att få det tufft med de äldre eleverna). Hans huvudlärare och andra inblandade stöttar oss aktivt i arbetet och det är guld värt med engagerade pedagoger!
sänds på tisdagar - i kväll alltså!
mamamaggan
26-02-2008, 07:48
Att bli sedd , bekräftelse , är väl vad det hela handlar om ja. Vem finns om ingen ser dig ? Om jag " lever rövare " kanske någon ser mig ? !
Inte konstigt att en del elever beter sig som de gör. Tycker synd om dem , de skriker ju bara ut " se mig " !!!
Att då som lärare ignorera eller skälla gör inte saken bättre. Låter bra Mica48 att din son verkar att få stöd och hjälp även av en del pedagoger och inte bara av sin förälder.
Älska honom du , och tala om det för honom så ofta du kan , även när han " beter " sig vad vi vill kalla fel.
Kom att tänka på att du skrev att han ska börja högstadiet , det är ingen tidig pubertet han är med om ? Mina söner har varit rejält skoltrötta i åttan men så i nian och på gymnasiet " rätade " det upp sig.
Margaretha
26-02-2008, 11:41
Att då som lärare ignorera eller skälla gör inte saken bättre. Låter bra Mica48 att din son verkar att få stöd och hjälp även av en del pedagoger och inte bara av sin förälder. (mamamaggan)
Håller verkligen med dig, mamamaggan, i att det inte är bra att skälla eller ignorera, men ibland tar tålamodet faktiskt slut även för den tålmodigaste lärare. Det förstör ju för så många om en eller två eller fler "stökar", gapar, skriker osv. Vissa elever får inget uträttat om man inte står hos dem hela tiden, och det är ju tyvärr inte möjligt, för alla måste få bli sedda och få hjälp, när de kör fast. Jag har ofta sagt, att i jätteklasser får man ha målet att alla ska på något sätt ha känt sig sedda under lektionen. Alla ska på något sätt ha haft kontakt med läraren. Det är sannerligen inte lätt - om man dessutom ska ha en gemensam genomgång, men det är helt klart målet. Även de tysta flickorna - som ofta också mår dåligt - måste bli sedda.
Jag har själv som mamma sett både vad uppmuntran och bekräftelse och motsatsen gjort med mina barn, och det är verkligen en viktig del av lärararbetet. OCH en ständig oro att inte hinna med.
mamamaggan
26-02-2008, 14:17
Visst måste det var svårt att hinna med att se alla elever Margaretha och att tålamodet tar slut ibland är väl heller inte konstigt. Vad jag menar vore bäst för alla parter är att man har " tillräckligt " med resurser redan från första klass så att alla kan få en så bra start som möjligt.
Eleverna ska tillbringa minst nio år av sin uppväxt i skolan och då är det väldigt viktigt att få dem att inse att det här är något bra och roligt redan från början. Mina söner har fått med sig hemifrån att skolan är en plats där man får lära sig en massa bra saker och då inte bara de olika ämnena utan också hur man umgås med andra både vuxna och barn mm . I skolan kan man fråga läraren om en massa saker som man vill veta. Det ska vara en glädje och ett privilegium att FÅ gå i skolan inte en börda och ett tvång som man måste " ta sig igenom " .
Aqvakul
26-02-2008, 15:40
CITAT (mamamaggan @ 26-02-2008, 14:17)  Visst måste det var svårt att hinna med att se alla elever Margaretha och att tålamodet tar slut ibland är väl heller inte konstigt. Vad jag menar vore bäst för alla parter är att man har " tillräckligt " med resurser redan från första klass så att alla kan få en så bra start som möjligt.
Eleverna ska tillbringa minst nio år av sin uppväxt i skolan och då är det väldigt viktigt att få dem att inse att det här är något bra och roligt redan från början. Mina söner har fått med sig hemifrån att skolan är en plats där man får lära sig en massa bra saker och då inte bara de olika ämnena utan också hur man umgås med andra både vuxna och barn mm . I skolan kan man fråga läraren om en massa saker som man vill veta. Det ska vara en glädje och ett privilegium att FÅ gå i skolan inte en börda och ett tvång som man måste " ta sig igenom " . Fantastiskt att du har lyckats förmedla det till dina barn. Min uppfattning är att de flesta barn trivs i skolan, liksom de flesta vuxna trivs på sin arbetsplats
mamamaggan
26-02-2008, 16:00
CITAT (aq42 @ 26-02-2008, 15:40)  Fantastiskt att du har lyckats förmedla det till dina barn. Min uppfattning är att de flesta barn trivs i skolan, liksom de flesta vuxna trivs på sin arbetsplats Hänger nog ihop med att jag själv trivdes i skolan men det fanns ju en del lärare bl a som man inte gillade förstås. Hade fått med mig det hemifrån som jag förmedlade till mina söner. Jag fick med mig att man lär sig saker för sin egen skull , för att man ska vara bättre rustad i samhället mm , medan min man fick höra att han skulle göra bra ifrån sig i skolan för att göra sina föräldrar stolta. Konstigt att han inte trivdes i skolan ? !
Aqvakul
26-02-2008, 17:07
CITAT (mamamaggan @ 26-02-2008, 16:00)  ------- Jag fick med mig att man lär sig saker för sin egen skull , för att man ska vara bättre rustad i samhället mm , medan min man fick höra att han skulle göra bra ifrån sig i skolan för att göra sina föräldrar stolta. Konstigt att han inte trivdes i skolan ? ! Kloka föräldrar har du oxå haft!!
En orsak till att elever lever rövare är såklart vuxenvärldens uppgivenhet eller ointresse, en annan orsak är att det brukar fungera rätt bra att leva rövare. Man blir populär, bland båda könen, och får (tror man) många kompisar.
rahmat2
26-02-2008, 18:48
CITAT (Mica548 @ 26-02-2008, 01:23)  Håller fullständigt med om att bekräftelse är en otroligt kraftig motivator här (och i många andra fall)! Vem känner inte igen sig i det...:?
Rahmat2: Ang. sonen så är det så att han är på en ny skola och han är en av tre som aspirerar på titeln "Kung-av-xxxx-skolan" och han därav att han har svårt att köra den lite mer ödmjuka attityden (den han har hemma) och många händelser eskalerar och får onödigt stora proportioner. Han dras med utan att tänka. Sen är det förstås vissa lektionen som är värre än andra - de pedagoger han inte har "respekt" för och så vidare....
Men jag antar att det är så att ha en tonårig son. *suck* även om det förstås finns gradskillnader i helvetet.
Men, jag älskar honom över allt annat och hoppas att vi ska reda ut detta innan han börjar högstadiet (annars är risken överhängande att han kommer att få det tufft med de äldre eleverna). Hans huvudlärare och andra inblandade stöttar oss aktivt i arbetet och det är guld värt med engagerade pedagoger! Hej! Det är kul att sonen får det välbehövliga stödet i skolan som hemma. Önskar honom lugn och ro genom hela hans skolgång. Rahmat
anncharlotte
27-02-2008, 00:14
Jag läste en gång en undersökning, det var en lärare som tillfälligt fått ta över en klass under en viss tid. Hon fick då information om alla eleverna, men allt var inte sant, hon fick veta att några av dom elever som hade dåliga betyg istället var duktiga och några av dom elever som hade bra betyg fick omdömet att dom var svaga i dom flesta ämnen. Resultatet visade sen att dom elever som beskrivits som duktiga hade förbättrat sina reslultat och dom som beskrivits som dåliga hade försämrat sina. Vilket ju visar att lärarens uppfattning och förväntningar på eleven och kan ha stor betydelse, har det en gång gått snett så kan det vara svårt att reparera skadan.
Aqvakul
27-02-2008, 11:15
CITAT (anncharlotte @ 27-02-2008, 00:14)  Jag läste en gång en undersökning, det var en lärare som tillfälligt fått ta över en klass under en viss tid. Hon fick då information om alla eleverna, men allt var inte sant, hon fick veta att några av dom elever som hade dåliga betyg istället var duktiga och några av dom elever som hade bra betyg fick omdömet att dom var svaga i dom flesta ämnen. Resultatet visade sen att dom elever som beskrivits som duktiga hade förbättrat sina reslultat och dom som beskrivits som dåliga hade försämrat sina. Vilket ju visar att lärarens uppfattning och förväntningar på eleven och kan ha stor betydelse, har det en gång gått snett så kan det vara svårt att reparera skadan. Ligger mkt i det. Vi har/får/skapar vissa förväntningar som vi medvetet eller omedvetet försöker få bekräftade. Mkt mänskligt - ett försök att skapa "ordning" och stabilitet i en ofta kaotisk värld.
Margaretha
27-02-2008, 11:34
Vuxenvärldens förväntningar har betydelse - stor betydelse - om de kan förmedlas på ett positivt sätt. Gläder mig åt att flera av er verkar vara så fina stöd för era barn. DET är jätteviktigt!
Även om vissa ungdomar har några tonårsår som kan vara jobbiga för alla - både för dem själva och omgivningen - så ordnar det i regel upp sig till slut.
Modern forskning om hjärnan säger ju, att den inte är färdigutvecklad förrän man är några år över tjugo! Bland annat så kan man inte se konsekvenser av sina val p.g.a. detta. Därför behöver ju ungdomarna mycket stöd under tonårstiden. Inte så att man ska tvinga in dem på gymnasieprogram där de inte vill gå, men de flesta som vill bli fotbollsproffs blir ju aldrig det, utan blir bara efter i sin utbildning för att de satsat för mycket på fotbollen. Här måste ju vuxna försöka få dem på andra tankar. Som de gjorde med Sebastian i 9A. Det går faktiskt att förena idrott och skola.
Igår visades sista avsnittet. Man såg hur mycket en bra lärare betyder för elevens motivation att läsa och lära.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|