elleave
500 g bland eller nötfärs
½ dl ströbröd eller en rejäl vit brödskiva
1 dl mjölk
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 ägg
salt och peppar
1 pkt bacon, 140g

Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda ströbröd eller färsk smulat kantskuret bröd och mjölk.
Låt svälla 5 min.
Finhacka löken och riv vitlöken.
Rör ner äggen i ströbrödet tillsammans med lök och vitlök.
Rör färsen med salt och peppar och blanda ner i äggblandningen.
Forma färsen till avlånga bullar och linda en baconskiva runt om.
Lägg dem i en smord ugnssäker form och sätt in i ugnen.
Stek i ca 20 min.

Servera med (klyft) potatis, någon grönsak och kall eller varm sås.
Eleena
Kan inte låta bli att bidra med ett liknande, dock köttbullerecept...

ca 500 g blandfärs
1 pkt bacon
1 tsk salt
vitpeppar
1 ägg, ströbröd, mjölk (som vanligt till köttbullar)

Blanda ihop ägg ströbröd och mjölk i vanlig ordning.

Hacka baconet så mycket det går, är lättast om baconet är halvfruset. Stek upp hacket utan att det blir knaprigt, lättast om man vispar runt i det med en vanlig visp.

Blanda stekt baconhack i köttfärsen, rulla ut till köttbullar och stek som vanligt! Blir verkligt goda köttbullar!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon