Solstrålen
08-08-2003, 18:59
Vad skall jag göra med all squash. Jag har syltat och gjort squashsoppa. Har någon recept på något - bara inte squashkaka.
Här får ni min kompis Sofias recept på squashsoppa.
Riven squash (hur mycket beror på hur tjock soppa man vill ha)
1 liter kycklingbuljong
Dragon
Citronsaft
creme fraiche
Koka buljong och riven squash. Rör ned creme fraiche.
Smaksätt med dragon och citronsaft.
Jag brukar göra en variant på tsatsiki av squash. Mycket godare än med gurka i mitt tycke!
Riv squashen och strö lite salt över "rivet". Låt det stå en ca. timme. Häll av vätskan som dragits ur squashen och blanda sedan ner gräddfil eller matlagningsyoughurt och krydda efter smak. Förslag på kryddor? Tja... bara lite salt och vitpeppar, kanske. Gillar man att ha mynta i går det också fint. Lite krossade senapsfrön kan vara gott... Färska örtkryddor...
Squashen måste ju vara färsk för att det här ska bli gott så det blir till att frossa nu på höstkanten...
Alexandra
08-08-2003, 23:50
Prova med en soppa milanese!
Recept - ca 8 personer
1 stor squash
2 lökar
2 dl bönor på burk - stora vita är smaskiga
4 dl makkaroner
4 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk basilika
2 msk timjan
en liten bunt persilja/slät persilja
2 burkar passerade tomater
2 liter vatten
persillade (krydda-består av persilja, vitlök, lök och citrongräs)
salt och peppar
Stek löken i lite olja eller margarin. Pressa i vitlöken. Tillsätt squashenoch låt det puttra några minuter under omrörning. Fyll på med vatten, buljongtärningen och kryddorna utom persiljan. Tillsätt tomaterna på burk. Salta och peppra. Koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt makkaronerna och låt de bli lägom mjuka (själv tysker jag om när de är riktigt mjuka i den här soppan). Några minuter innan servering häller du i bönorna. De ska bara bli genomvarma. Klipp rikligt med persilja över det hela och servera! P.S. Den här soppan förvanlas till en gryta om den får "växa till sig" i kylskåpet över en natt! Den är även jättegott att äta kallt!
Ann-Marie på Dal
09-08-2003, 19:31
Squash pytt
2 mellanstora squash skivas i tunna skivor
1 röd paprika skivas
1 gul paprika skivas
Stek i lite olja i stekpannan tills det fått lite färg. Krydda med salt och svartpeppar och strö över hackad persilja innan servering.
Gott till grillat!
Magdalena
11-08-2003, 06:38
Min mammas squashgryta:
Tärna squashen i bitar som är ca 2x2 cm - bryn i olja. Tillsätt krossade tomater. I en panna bryn skivad lök tillsammans med bitar av kryddstarkkorv typ chorizo. Tillsätt till squashen, smaksätt med salt, peppar, vitlök. MAn kan ha i bitar av paprika oxå!. Jättegott som tillbehör eller som det är med potatis/ris.
Det enklaste, snabbaste och godaste av zuccini, riv den på rivjärn med skal och allt, den grova sidan, stek upp i olivolja med salt, peppar och krossad vitlök efter smak. Servera till kött istället för potatis/pasta/ris!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.