Ann i Göteborg
09-08-2003, 20:33
Vad kan man göra med all underbar Aronia som nu håller på att mogna?
Åsa, mälardalen zon 2
10-08-2003, 16:05
Saft kanske här är länk till ett recept i ett tidigare inlägg:
http://www.odla.nu/forums/index.php?act=ST...9676079be8db017
tant grön
14-08-2003, 13:55
prova att sätta lite aroniavin?
man tar 1 liter aroniabär,
2 1/2 liter vatteni en kruka
vispa ner 2 dl socker
täck krukan med duk
låt jäsa i rumstemperatur i 14 dagar
Vispa ner 2 dl socker till och rör runt i i krukan
Låt stå i 14 dager
täck med duk
Vispa ner 2 dl socker till rör runt i krukan
Låt stå 14 dagar
Sila ifrån bären och häll upp i rengjorda flaskor.
Täck flaskorna med smörgåspappaer som man pickat små hål i med knappnål.
Låt stå i 3 månader
Annars är det gott att göra gele också
Saften från 5 dl aroniabär 1 citron och ca 5 dl syltsocker
Kerstin
18-08-2003, 08:32
Aronian är verkligen vacker både i blom och med bär, men hos oss får fåglarna behålla bären - de äter dem gärna! Jag har gjort aroniasylt en gång, men trots tillsats av citronsaft gillade ingen i familjen den ganska fadda smaken. Efter flera år i skafferiet kastade vi sylten tillslut. Tacka vet jag svarta vinbär!
hälsar Kerstin