Hej!
Kan det vara det här receptet?
Jordgubbs- och vitchokladmoussetårta (12 bitar)1 skiva färdigköpt tårtbotten
Vit chokladmousse:
250 g vit choklad + 1 msk smör
4 gulor från stora ägg
5 dl vispgrädde
Jordgubbsmousse:
600 g färska eller frysta jordgubbar (6 dl passerade bär) + 6 msk citronsaft
9 gelatinblad + 1½ dl vatten
2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
Dekor:
Färska jordgubbar
1. Använd en non-stick form 24 cm diameter med löstagbar kant. Skär tårtbotten ½ cm mindre än formen så att moussen kan rinna ner runt om. Lägg tårtbotten i formen.
Vit chokladmousse:
2. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta av värmen och rör ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda först lite med chokladen och sedan resten.
3. Häll chokladmoussen i formen och skaka så att den rinner ner runt bottnen.
Frys 30-60 minuter så att moussen stelnar.
Jordgubbsmousse:
4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Koka upp 1½ dl vatten med sockret, dra av värmen. Ta upp och smält gelatinbladen i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
5. Vispa grädden och vaniljsockret och blanda snabbt ner den svala jordgubbspurén med luftiga tag med en slickepott.
6. Häll moussen i formen och skaka så att den fördelas jämnt. Ställ tårtan i kylen i 4 timmar eller frys den helt eller delvis.
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen och kyl tårtan 3-4 timmar eller frys den helt eller delvis.
6. Lossa tårtan från formen och lägg upp den. Är tårtan fryst, tina i kyl ca 3 timmar.
Dekorera tårtan med jordgubbar.
Receptet kommer från tidningen "Gott och Grönt"
Jag har hittat receptet någonstans på internet för några år sedan men jag har aldrig provat göra den här tårtan. Receptet kommer tydligen ursprungligen från tidningen "Gott och Grönt"
(Jag känner inte till den tidningen själv.) Hoppas receptet stämmer.
Krakan