eld och vatten
Hej är det någon som har ett recept på thailändska bananpannkakor/ plättar sos.gif . Ett av det godaste som man kan äta i thailand.
Lady Hamilton
Kan detta vara något?


Thailändska bananpannkakor
(Från Håkan's fru på Thailandsforum.se)

- 2 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 5 st Ägg
- 2 dl Socker
- 2 dl Vatten
- Mosad banan
- Kondenserad mjölk

Sikta vetemjöl och bakpulver (för att mixa ihop det och få det luftigt), Vispa äggen. Tillsätt sockret (Lite i taget. Inte allt på en gång). Tillsätt vetemjölet och bakpulvret och vattnet (här gäller lite mjöl, lite vatten, lite mjöl lite vatten.) Stek i panna med lite olja (smörj bara på litegrann) på låg värme. Lägg i bananfyllningen och rulla ihop. Strö över lite kondenserad mjölk och servera.



Hittade även detta

Thailändsk pannkaka (Roti)

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl (rismjöl)
1 stort ägg
1/4 tsk salt
0,5 dl iskallt vatten
1 msk smält smör
Olja att steka i
2 bananer
1 tub chokladsås
Gör så här


1. Gör en hög av mjölet på ett rent "bakbord". Gör ett hål i mjölet och lägg där i ägg, smält smör, vatten och salt. Använd händerna och knåda till en mjuk deg (ungefär som man gör pasta). Dela degen i fyra delar. Rulla ytan lite lätt i olja. Låt ligga och dra sig i 3 timmar (jag hade bråttom och väntade inte, det funkade ändå)
2. Tag fram en teflonpanna och sätt på plattan på 6:an. Häll på olja (snåla inte).
3. Ta upp en degklump och smörj in fingrarna i olja. Olja lite på bakbordet också. Tryck ut degen i cirkelrörelser, fukta fingrarna med olja igen då och då. Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder (det gör den på vissa ställen också). När pannkakan hamnar på plattan blir den stelare. Så tunt som möjligt alltså.
4. Stek pannkakan till den blir gyllene på ena sidan och vänd sedan. För banan/chokladpannis: Skiva på banan på pannkakan. Vik ihop den som ett kuvert. Lägg upp på tallrik och häll över chokladsås (på tub är lättast). Skär upp pannkakan och stick en tandpetare i den. Använd papperstallrik för den rätta känslan.


Chamomille
Hittade ett till från Matklubben:

Ingredienser
2 dl vetemjöl
3/4 dl nästan kokande vatten
4 msk olja
socker efter tycke & smak



Gör så här
Blanda vetemjöl och vatten till en ganska fast deg. Tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs.
Låt degen vila en timme.
Rulla sedan ut den till en 32 cm lång rulle som skärs i 32 bitar.
Platta ut varje degbit till en rund kaka, ca 5 cm i diameter. Fördela 1 tsk olja på 16 kakor och lägg de återstående 16 kakorna ovanpå dessa.
Kavla eller tryck (i Thailand "slår" man ut dom mot en rostfri bänk) ut dubbelkakorna tills de blir ca 12-15 cm i diameter.
Stek pannkakorna på låg värme i en stekpanna/wok, smord med olja i ca 1 1/2 minut på varje sida.
Fill med banan & kondenserad mjölk (sött & klibbigt)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon