Full version: Smultronspenat
Lilianne
Hej. Jag skulle vilja ha tips på vad man kan göra med bladen av smultronspenat. Kan man äta dem råa?
Rosmarin
Har aldrig provat -inte ännu i alla fall- men jag läste en artikel i förra veckan där det föreslogs att man skulle använda de späda bladen som sallad och tillaga de större kraftigare på samma sätt som man tillreder just spenat - på alla möjliga sätt!!!
Åsa, mälardalen zon 2
Smultronspenat heter egentligen bärmålla men fröfirmorna verkar anse att smultronspenat är ett mer säljande namn. Unga blad kan användas i sallat men äldre blad bör förvällas och kan användas istället för spenat i div. recept.
Ezereht
så blad till vanliga smultron kan man inte göra nått kul av?



Verkar ändå inte vara exakt samma om man vill vara petig wink.gif :
Smultronmålla (C. capitatum) är en vanligen lågväxt, kal, ettårig ört..... Den är mycket lik arten bärmålla (C. foliosum), men den senare har samtliga blomgyttringar i vecket av stödblad, även de övre, samt rundade frön.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon