Det allra goaste man kan göra av pumpa är PUMPAPAJ
Det smakar underbart och serveras med fördel gjord på inkråmet från hallowenpumpan, till hallowendesserten, fortfarande ungsvarm tillsammans med lite vaniljglass!
Jag svär på att denna kakan är något av de godaste i efterrättsväg jag smakat!
Deg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk socker
iskallt vatten ca 1-2 msk (beror på hur degen känns, den skall lätt kunna formas till pajdeg i en form med löstagbar kant)
Innehåll:
4 dl passerat pumpakött
3 ägg
2 tsk ingefära
3 tsk kanel
1 krm muskot
1/2 tsk salt
2 dl farinsocker
1/2 dl grädde
1 dl mjölk
Gör pajdegen och tryck ut i formen, nagga botten med gaffel och förgrädda 10 min i 200 grader. Sänkt till 175 grader
Koka kött från pumpa så att den passerad och lätt avrunnen blir ca 4 dl, äggen vispas ihop med pumpapurén till en slät smet. Blanda i resterande innehåll
Häll innehållet i pajformen, ställ in pajformen i ugnen och grädda 35 min. Låt pajen stelna lite och servera när något av ugnsvärmen fortfarande dröjer sig kvar, med vaniljglass eller vispad grädde. Den är också god kall.....
Smaklig spis!