Man kan ju göra vegetariska bffar på allt möjligt! Själv brukar jag göra på kikärtor eller linser, dock tycker jag inte linser på burk är ngn hit, bättre att köpa sådana som skall kokas i 15min utan blötläggning, de smakar så mkt godare!! Ibland kan det vara svårt att få biffarna att hålla i hop när man steker dem, men jag brukar ha mjölade händer när jag rullar och sen kör jag dem i micron några minuter, fusk men väldigt fiffigt!
Jag brukar ha
(som mosas med mixerstav)
1 burk kikärtor (faktiskt på burk, här märker jag ingen större skillnad)
1gullök/eller purjo
vitlök
persilja och andra örtkryddor
tillsätt sedan:
lite skorpmjöl
ett ägg
parmesanost
salt och peppar
1 riven morot
koriander och lite spiskummin
En annan väldigt god biff gör man på sojafärs, hälsanskök den som är i två klumpar i paketet.
salt, peppar, lök, vitlök, persilja, inladga rödbetor som man tärnar. 1 ägg och skorpmjöl, tokigt gott! mmm
Har inga exakta receptutan sånt jag kommit på efter hand, man får pröva sig fram men mängden, det är ju en smaksak