Full version: Bröllopsfest
Cajo
Hej!

Vi skall gifta oss utomlands och när vi kommer hem tänkte vi ha en kombinerad bröllops-/ 40-årsfest i Oktober.
Vi kommer att bli strax över 30 st.

Har ingen aning om vad vi skall bjuda på.
Eftersom vi skall vara hemma, så är det nog lättare att ha en buffé. Mkt grönsaker tänkte jag. I vårt grönsaksland har jag bl.a grönkål, squash, ruccola, mangold, persilja, koriander, rödbetor, tomater, chili, spenat, rädisor, bönor...

Har ni förslag på goda recept, som inte är för krångliga och ev. går att förbereda och frysa in.


wub.gif
Mi70
Det godaste sättet att äta rödbetor på är att koka dem med lite salt, dra av skalet och servera med en sås gjord på en god mögelost, som smält ner i LITE grädde under värme! Då är himlen nära!

Jag brukar göra en god sallad på typ vaxbönor eller likn, kokta men ändå lite knapriga bönor varvas med rostade pinjenötter, flagad parmesan och olivolja.

Det går att göra lättlagade, mättande och vackra pateér med grönsaker; kokta grönsaker av olika slag varvas i olika lager så att varje lager kanske får sin tydliga färg; orange av morötter, grönt av broccoli/grönkål/mangold osv. Det skall vara ägg i också, slå upp recept i kokboken för grönsakspaté och använd egna grönsaker! Detta kan förberedas i god tid, ett plus också!

Stora härliga sallader av olika slag mer eller mindre matiga, med eller utan pasta, kyckling, kassler, musslor, räkor etc - lägg till salladssorter, tomater, majs, rädisor, kryddörter etc

Baka bröd med grönt i, t ex krydda med timjan, oliver och baka ut till platta vackra brödkakor att lägga upp på buffébordet. Att bryta av och doppa i små koppar med kryddsmör, eller helt enkelt flingsalt och olivolja!
Cajo
Tack för många smarriga tips! :- )

Det är alltid roligt att få inspiration från andra. Det är så lätt att stirra sig blind i kokböcker.
Cilla
Grattis till giftermål och födelsedag! Låter som att det kan bli en rejäl och härlig fest.

Om ni kommer hem medan vädret tillåter fester utomhus kan ni grilla och bjuda på goda sallader med egna grönsaker.

Här grillar vi närapå endast grönsaker som legat i olika marinader. Är vi många tar vi fram halverade oljefat och lägger metallgaller på som grill. Ett halvt oljefat kräver 4-6 kolpåsar som räcker till 15 personers mat.

Vi brukar göra grillspett med marinerade majskolvar, squash, svamp, rödbetor, fänkål, allehanda andra rotfrukter, potatis, paprika mm. Lägger man dem i olika marinader blir det supergott.

Sedan "dipper" till det grillade; hommos, satsiki och kanske en salsasås.

Olika sallader till kan göras med nötter, citrondressing, morötter med lime och kanelkryddad olivolja, och med olivolja och trädgårdens örtkryddor förstås.

Vill man servera mer varmt som är lätt att göra kan man ta couscous. Bara att värma vatten och sedan hälla i. Blanda i pottor med olika kryddor och ev hackade grönsaker. Gott också när det kallnar.

Och så några rejäla vita bröd på det.

Till efterrätt hajkbanan - banan med snitt längs med där man stoppar mörk choklad. Linda in i folie och grilla tills det puttrar sött. Servera med cointreaux till vuxna.
Ti bee
Inga förslag, men ett stort grattis i förskott!! biggrin.gif
(gifte mig också utomlands, i ett disigt Hanoi)
Lycka till med alla festligheter!! smile.gif
lavendel
Cilla...låter fantastiskt gott dina förslag....skulle kunna omvända även mej som är en gammal grinig grillhatare!!!!!!

Och Cajo...lycka till med äktenskapet och festen!!

Hälsningar..Lavendel
Cajo
Tack för era gratulationer och tips! wub.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon