dallepistolen
03-06-2008, 12:25
Vet inte om tråden ligger rätt nu i så fall får ni säga till. Kan ni ge mig tips på goda groddar som inte är så besk och stark i smaken som vissa. Såg att det fanns en sort som hette basilika och en som hette broccoli någon som vet om de smakar ungefär som riktig basilika och broccoli? Kom med alla tips och råd som ni kan...
*Stintan*
03-06-2008, 13:24
Det är ju så lätt att grodda så jag skulle testa om jag var du. Här en länk där broccoligroddar beskrivs lite.
http://www.froer.nu/product-view.asp?pid=29302261
Platinum
13-06-2008, 08:31
Alfalfafrö, Bockhornsklöver och Mungbönor är goda att grodda.
Aha mungbönor! Nu blev jag nyfiken! tycker att bönorna är riktigt smaskiga i övrigt och det vore trevligt att smaka dem som grodd också! Nu måste jag ju sätta mig in i det, hur man groddar, vill minnas att mamma hade ngn anordning när jag var liten, i vilken man kunde grodda...
Du behöver ju ingen anordning - om du inte vill. Ta en vanlig urdiskad glasburk, lägg i fröna, vattna, en silduk eller likn. sätter du med gummiband runt öppningen, och när du sedan sköljer groddarna varje dag kan du efteråt låta burken stå upp och ner i diskstället. Det var länge sen jag groddade, så jag minns inte hur mkt vatten man skulle ha i början... men när de väl kommit igång är det bara att skölja dem varje dag genom "myggnätet" under krqanen. Lätt som en plätt.
Platinum
13-06-2008, 10:54
Jo jag har en sån groddanordning i våningar som jag kostade på mig eftersom jag groddar rätt mycket.
Men har man ingen sån går det lika bra utan, här finns en liten "grodd-skola"
http://receptfavoriter.se/recept/viewrecip...odda-groddskola
Just mungbönor brukar jag fylla på ordentligt med vatten så får de stå och svälla över natten. Sedan häller jag bort, sköljer som beskrivits ovan.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.