Full version: grilla karre
Dollie
Vi ska ha grillfest på torsdag och då tänkte jag grilla bla karre, jag läste nån gång förra året om att man kunde steka karren i ugnen innan grillning, tror att det var nåt recept av MatTina, är det nån som kan hjälpa mig med det receptet? Eller nåt annat bra tips?
HelenN
Förstår inte varför man ska ha karrén i ugnen innan....den är ju väldigt lätt o snabbgrillad!
Dollie
Den ska tydligen bli mycket saftigare.
Platinum
CITAT (Dollie @ 14-06-2008, 19:03) *
Vi ska ha grillfest på torsdag och då tänkte jag grilla bla karre, jag läste nån gång förra året om att man kunde steka karren i ugnen innan grillning, tror att det var nåt recept av MatTina, är det nån som kan hjälpa mig med det receptet? Eller nåt annat bra tips?



Låt karren ligga i marinad i rumstemperatur minst två timmar å kör den på grillen sen smile.gif
Mollis
Låt karréen ligga i marinad två dygn i kylskåpet så blir det supergott!
KURT
Jag tycker att det är en utmärkt idé att köra den på låg värme (125-150 grdaer) i ugnen med stektermometer. Sedan fixar man en snygg stekyta på grillen. Med tanke på att säkert 80% av det grillade köttet blir över- eller under-stekt på en grill, så är det mycket enklare att kombinera med ugnen.
Mollis
CITAT (KURT @ 15-06-2008, 05:32) *
Jag tycker att det är en utmärkt idé att köra den på låg värme (125-150 grdaer) i ugnen med stektermometer. Sedan fixar man en snygg stekyta på grillen. Med tanke på att säkert 80% av det grillade köttet blir över- eller under-stekt på en grill, så är det mycket enklare att kombinera med ugnen.


Håller helt med, eftersom griskött ska genomsteka så gör man det bäst i ugnen på låg värme för att få bästa resultat, sen fixar man grillytan,
Ramred
Nåt som tycker funkar bra också med större bitar med griskött, så som tjocka revben t.ex, är att koka först med krydder så köttet är helt färdigt. Sen dra på nån bbq-sås och grilla för att få ytan på det. Brukar bli väldigt saftigt och fint, och inget tvivel om att köttet är helt färdigt.
Tosan
Slå ihjäl det en gång till och låt det ligga ett dygn i mycket caj p´s grillolja. Mums!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon