Mina basilikaplantor sådda i februari börjar nu bli lite läderartade och ngra har gått i blom. Jag sådde förmkt på en gång, förstår jag nu, jag borde sått i omgångar - men då tar det iofs en evinnerlig tid innan man får ihop till den första peston. Att torka bailika är ju inte lönt, ej heller att färskfrysa - så jag undrar om det finns ngt man kan laga till med mkt basilika i som man kan frysa eller konservera. Köpe-pesto är ju konserverad. Är det någon som har ngt förslag??
Åsa, mälardalen zon 2
17-06-2008, 13:40
Hemgjord pesto går utmärkt att frysa.
Jag brukar då frysa färsk Basilika men kan du inte tillaga Peston nu och frysa den i små plastburkar? Den håller inte så jättelänge eftersom den innehåller olja och nötter men över sommaren klarar den sig nog...
Jag fryser in färsk basilika. När bladen är frysta är det jättelätt att krossa bladen så det blir kryddliknande

.
Tack! Jag skall prova! Pesto är ungefär det bästa jag vet =)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.