Monica i Nässjö
Frukterna är ju blåsvarta från början, hur ska man veta när de är mogna?
Eva 33c
Jag har en planta någonstans i växthuset, men det ä första gången jag odlar den, och den växer långsamt för mig, men jag har "läst på" lite. Den omogna frukten är mörkt grön eller svart, den mogna är röd eller brun. Nu kan man ju äta den även omogen, men förmodligen blir smaken fylligare när den mognat. Den ska visst smak lite "rökigt" och inte vara stark alls.
Hittade denna sida på nätet om Ancho Mulato.
Monica i Nässjö
Tack ska du ha Eva, då vet jag. Och vilken bra länk, den har jag sparat i mina favoriter.

Det är första året för mig som chileodlare, fyra sorter har jag. Jag började med milda sorter, bl.a Hungarian Yellow Wax hot som jag har kunnat skörda av redan. Men trots att den ska vara mild så tyckte jag den var rysligt stark sweatingbullets.gif . Jag får börja med små portioner så jag vänjer mig.
Preussen
det svar som eva gett stämmer bra. odlade den för något år sen och det är en chile jag gillar. den har mer en tobak och lädersmak som mogen.
Inka
Ancho är min absoluta favorit! Hade den förra sommaren men den dog när jag försökte övervintra den tyvärr! Smakar underbart, och som sagt, den är grön först!
Mvh Inka
Pata
Jag odlade Poblano förra året, den såg ut så här.
http://chilepeppar.googlepages.com/poblano
Den mognade sent om sider i brunt.

MVH Patrik
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon