stensätter

Mina tomatplantor har mycket kart.
Men nu upptäckte jag att istället för att vara blanka och gröna så börjar en del att bli svagt grågröna och matta i färgen. Det blanka har försvunnit.
Ändå börjar de få färg. Vad är detta, kan jag göra något, kan jag ändå äta dom när de mognat?
Tacksam för hjälp.
MariaS
Många tomatsorter gör så, just när de ska till att mogna. Ät och njut!
stensätter
Hej!
Återkommer till mina tomatplantor.
Om jag jämnför med förra årets skörd av samma sort tomater så ser jag skillnad.
I år är tomaterna blekröda, lite skrovliga på ytan men smakar bra.Förra året var de klarröda och släta.
Dessutom är bladen ihoprullade.
Finns det någon möjlighet att tomaterna är skadliga att äta? Någon som vet?
Tacksam för svar.
Stensätter
Åsa, mälardalen zon 2
Nej det är ingen fara att äta dem.

Krulliga blad brukar vara antingen för kraftig avbladning eller lite för kyliga nätter (eller en kombination av de båda), krulligheten orskakas av att det är lite för mycket kolhydrater i bladen.

Blekröda och lite skrovliga tomater kan vara lite för stark solstrålning på själva tomatfrukten.
stensätter
Tack Åsa för svaren.Nu äter jag mina tomater och känner mig helt lugn.
Hälsningar
Stensätter
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon