Du kan göra likadant med vita vinbär som med röda. Skillnaden är att färgen inte finns i de vita
Gele, saft, sylt, sylt med hallon, pajer, kräm med jordgubbar....
Edit: receptförslag
Ingrid Zon3
22-07-2008, 18:15
Jo det är ju som i bristen på färg utmaningen ligger, att få det att inte bara se beige ut. Mina få dl bär blandade jag med kesella och lite honung, väldigt gott men inte så kul utseendemässigt. Kanske lösningen liggeri att kombinera med andra bär. Gelé, ssaft och sylt är det ingen åtgång på här.
Några kakor och pajer per år blir det väl, annars serverar jag bär råmixade till yoghurt på morgonen, ihop med (vanilj)glass eller "fool" dvs mixade bär och turkisk yoghurt i lager i portionsglas. Och allt det där är ju rätt blekt.
Så det är därför jag är ute efter lite tips om hur ni använder dem. Jag får väl göra lite hallonsåser till eller nåt. Vita vinbär i sig är ju godare än de röda tycker jag.
Shyme
22-07-2008, 20:20
Jag har en buske med vita vinbär som brukar ge en enorm skörd. Jag har använt den som utfyllnadsbär i saft till sammans med hallon och svarta vinbär det funkade superbra. Trots att jag bara hade en liter svarta vinbär fick jag flera liter god vinbärssaftsaft.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.