Silver Vera
23-07-2008, 16:25
Hejsan i värmen
Någon som vet om man skall ha gurklag med gurkor ståendes i kylskåpet eller ?
Kanske någon har ett eget recept på en god gurklag för små västeråskurkor ?
Preussen
23-07-2008, 16:46
ett tips är att ställa samma fråga på avdelningen för recept.
Susanna
24-07-2008, 19:53
Hej!
Jag brukar ha mina inläggningar i rumstemp och det funkar bra. Jag använder ett recept från Philippe Plöninge:
Koka en lag på 2 dl 12%-ig ättika, 4 dl vatten, 3 dl socker, 1 msk salt, 1 msk senapsfrön och 15 färska timjankvistar. Häll den över gurkorna i varma, rena burkar.
Ibland slänger jag i några vitlöksklyftor också.
Silver Vera
26-07-2008, 20:54
Ok,Tackar .
Men stämmer det med 3dl socker ?
Jag har ett gott och enkelt recept:
2 kg västeråsgurkor skivas . Häll över ½ kg socker, ½ dl salt och 1 dl ättika (24%). Rör om ett par gånger (det vätskar sig själv) och låt stå svalt ett par dygn. Lägg på burk tillsammans med dillkronor, lite skivad pepparrot och gult senapsfrö. Klart!