Full version: Gurka
Silver Vera
Hejsan i värmen

Någon som vet om man skall ha gurklag med gurkor ståendes i kylskåpet eller ?

Kanske någon har ett eget recept på en god gurklag för små västeråskurkor ?

sweatingbullets.gif
Preussen
ett tips är att ställa samma fråga på avdelningen för recept.
Susanna
Hej!

Jag brukar ha mina inläggningar i rumstemp och det funkar bra. Jag använder ett recept från Philippe Plöninge:

Koka en lag på 2 dl 12%-ig ättika, 4 dl vatten, 3 dl socker, 1 msk salt, 1 msk senapsfrön och 15 färska timjankvistar. Häll den över gurkorna i varma, rena burkar.

Ibland slänger jag i några vitlöksklyftor också.
Silver Vera
Ok,Tackar .

Men stämmer det med 3dl socker ?

confused.gif
rosita
Jag har ett gott och enkelt recept:

2 kg västeråsgurkor skivas . Häll över ½ kg socker, ½ dl salt och 1 dl ättika (24%). Rör om ett par gånger (det vätskar sig själv) och låt stå svalt ett par dygn. Lägg på burk tillsammans med dillkronor, lite skivad pepparrot och gult senapsfrö. Klart!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon