Här kommer receptet på den famösa rabarbermarmeladen:
650g rabarber
150 g socker
½ flaska certo (hoppas det finns i handeln fortfarande...)
atamon (som ovan) för att skölja burkarna med
650 g socker
Varva tunnt skurna rabarberbitar med 150 g socker. Låt det stå tills det saftar sig (typ över natten
tror jag). Koka sakta i 10 minuter. Rör ner resten av sockret och låt marmeladen koka hastigt i 2 minuter.
Ta av kastrullen, rör ner certo, skumma när det svalnat.
Ska marmeladen bevaras länge tillsätt atamon enligt anvisning på förpackningen.
Häll upp på väl rengjorda varma burkar. Låt svalna.
Mina kommentarer:
Förutom att det är så mycket E:n i det här receptet så har jag en anledning till att låta bli att använda det. Det blir så gott så jag i princip åt det med sked direkt ur burken. Mina syskonbarn önskade sig varsin burk i julklapp av mamma och satte sig med burkarna framför tvn och glufsade.. Förödande för figuren!
Och till sist så är det här ju ingen riktig marmelad med marmeladprov, ni vet