Detta hittade jag på nätet, nått liknande du sett innan kanske?
VINDOLMAR (på vindruvslöv)
32 vindruvslöv förvälls i saltat vatten ca 7 minuter
500 gr fläsk- eller blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 1 msk finhackad lök
ca 3 dl grädde
salt o peppar
Bryn först den finhackade löken.
Blötlägg ströbrödet i ca 1/2 dl av grädden och tillsätt
resten av ingredienserna. Arbeta allt till en lös smet.
Lägg cirka en matsked av smeten på varje löv.
Rulla och fäst ihop med en tandpetare.
Lägg dolmarna i stekpannan s; med skarven nedåt.
Bryn dem och lägg dem i en gryta med resten av grädden och en buljongtärning.
Låt stå och puttra 30—40 minuter.
Red eventuellt av med lite utrört mjöl.
Servera med lingon och kokt potatis.
Källa: http://www.visit.se/~wberg/Kockbok.htm#_Toc81966483