Har ett recept på inläggning av gurkor som det står att man ska använda vinsten, det går inte att hitta vinsten i de vanliga butikerna som vi handlar i. Min fråga är om någon vet vad man kan ersätta vinsten med eller om man kan utesluta det
har läst det men jag tyckte inte att jag fick svar på min fråga
Platinum
08-08-2008, 10:43
CITAT (ingelsgarden1 @ 07-08-2008, 19:53)
har läst det men jag tyckte inte att jag fick svar på min fråga
Missade du detta i texten?
Vinsten kan ersättas med något syrligt, t.ex. citronjuice eller vinäger.
Om vinsten inte används för jäsning går det ofta bra att utesluta den, ev. kan konsistensen påverkas något.
Skruttis
09-08-2008, 06:45
Det här hittade jag för ett tag sedan som ett svar på en fråga angående vinsten när det gäller bakning. I stort sett samma som Platinum var inne på. Kanske kan vara till ytterligare hjälp.
********* Citronsyra el Vinsyra istället.( Ex 100 gram vinsten kan man ersätta med 80 gram vinsyra ) Syftet är att det blir sprödare/luftigare i tex maränger kan man istället ta ättika el lite citron. I vissa bakverk funkar det med bakpulver istället el vin/citronsyra-det beror helt på vad du skall anv det till. *********
Ramred
09-08-2008, 07:01
Hittade följande ang. ersättning för vinsten som konserveringsmedel till gurklagen.