CITAT (MariaS @ 10-08-2008, 17:24)

Om jag inte minns helt fel är det en mattomat. Den fungerar utmärkt att reda med i såser och dyligt, men är sämre till smörgåsen.
Till nästa år, kan du skrapa ur en tomat från affären (som du gillar) på en bit hushållspapper. Vänta ett dygn tills fröna och papperet har torkat, sen pillar du loss fröna och sår dem.
Annars håller du ögonen öppna här på forumet. Här delar vi med oss av det mesta.
Kan då samtidigt nämna att jag nu tar frön på:
Gelbe datelwein, gul coctailtomat, söt och saftig äts som godis. Ger ca 1000-1500 tomater
röd pärltomat, som namnet... fast och fin i köttet
White sweet cherry. vit coctailtomat, söt och fast
Moldawian glory, orange medelstor tomat, perfekt till ostsmörgåsen!
Solberga plommon. Egen korsning mellan black plum och Gelbe. Normalstora fasta plommontomater. Rikbärande!
Pineapple. Flerfärgad bifftomat. Väldigt köttig fast och fin, med en anings smak av annanaston. Stoooora! ½tomat räcker till en tomatsallad
Skicka ett PM till mig om du är intresserad av frön...
Tomater är oftast inte fröäkta.