Hej!
Jag har just plockat ner en jätteskörd av torkade örter (som jag hängt i bastun)för att repa dem och lägga på burk. och det visade sig att våra små äckliga husdjur, som vi har problem att bli av med (mottfjärilar) byggt bo i bladen. Det räcker med att jag ser ett larvbo för att hela skörden ska åka i sopen. Eller jag har en idé där men jag kommer till den senare.
Finns det alternativ till att torka?? Kan man tex frysa timjan, oregano mm? Basilika vet jag gör sig bäst frusen men de övriga örterna?
Jag har timjan av olika sorter, curryört, salvia av olika sorter, citrongräs, oregano, dragon mm.
Dessa som jag ska kassera tänkte jag lägga i någon slags behållare vid vår öppna spis för att kunna kasta på en näve över brasan i vinter, det luktar så gott, vi gör det över grillen på sommaren. Men har någon nåt tips på nåt som ser bra ut vid en murad vit spis?? Vill inte gärna ha en glasburk...