Full version: Kikärtsgroddar
Kjell Håften
Hejsan! Första inlägget för mig.

Jag vågade mig på att testa att grodda kikärtor för typ.. 5 dagar sen? Nu står dom i kylen och är ganska stora och lite gröna.. smakar lite beskt.

Jag har testat en, men vågar inte riktigt äta fler, då jag precis har börjat experimentera med andra groddar än alfalfa. Läste att det finns en viss salmonella-risk ( http://www.slv.se/upload/dokument/rapporte...t_gronsaker.pdf ) och vill inte gärna utsätta mig för den i onödan.

Är det olika risk för olika groddar och är det farligare att äta beska groddar?


Såhär ser dom ut (eller ja.. kameran verkar ha som ett snuskfilter, som gör att de ser grönare ut än de egentligen är):


KURT
Det lär inte vara någon större risk för salmonella i kikärtor jämfört med andra frön som groddas t ex alfalfa.
schmut
salmonella är nog väldigt ovanligt i egen groddning. däremot i större mängder som inte skötts 100%..

tänk på att du bör förvälla dina kikärtsgroddar. din mage kommer att tacka dig.
Christa
Groddade kikärter och sojabönor skall förvällas innan man kan äta dem.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon