CITAT (angylp @ 08-09-2003, 08:15)
Jag var mest intresserad med hur det är med tomaterna... Så det finns alltså ingen vinst att låta tomaterna mogna på naturligt sätt (dvs. inte klippa av grenarna). Förlorar man smaken på något sätt ? Vad är förresten den lägsta temperatur tomaterna klarar ?
Vore roligt att få svar på detta från någon som vet lite hur tomaters mognadsprocesser fungerar biologiskt!
Det borde vara skillnad på smaken på tomater som mognar på sin planta och de som mognar i sig själva. Frågan är vad som sker när en tomat mognar - någon som vill ge sig på att beskriva?
Jag tycker att tomater som eftermognar på fönsterbrädan blir mycket goda, men kanske är det för att de mognar senare när man glömt den ljuvliga sötman på sommartomaterna.
I övrigt verkar solbelysning på tomaterna spela större roll än värmen för plantorna. De jag har på friland (också växthussorter) är godare än de grannen har i ett varmt, aningen skuggigare växthus.