Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
Till kakbotten:
10 st digestivekex
75 g smält smör
Till cheesecakefyllning:
200 g philadephiaost
150 g mjölkchoklad
1 msk vaniljsocker
1½ dl vispad grädde
Gör så här:
1. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll vatten i en mellanstor kastrull och sätt en mindre kastrull i den större. Sätt kastrullen på medelsvag värme, vatten ska precis börja bubbla lite, men inte koka för häftigt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg bitarna i den lilla kastrullen. Låt chokladen smälta långsamt.
2. Lägg osten i bunken och rör om med en sked tills den är jämn och lättvispad. Häll i den smälta chokladen och vaniljsockret och rör om.
3. Vispa upp grädden i en annan bunke tills det är ett mjukt fluff. Grädden ska precis bli lite fast och inte rinnande. Blanda ner grädden i chokladkrämen. Rör tills det blir en jämn smet.
4. Smält smör i en kastrull på medelsvag värme. Under tiden, lägg kexen i en plastpåse och slå sönder dem till småsmulor med en kavel.
5. Häll smulorna och smöret i bakformen. Rör om så att smöret sugs upp av smulorna och tryck ordentligt ner kaksmulorna till en pajbotten. Låt botten bli helt kall.
6. Häll chokladsmeten på botten och bred ut den jämnt. Låt kakan stå i kylskåpet i en timme. (Jag tycker den är godast dagen efter man gjort den)