Christa
Innehåller mangold oxalsyra? Om den gör det så undrar jag om någon vet hur mycket av t ex kalcium och magnesium som kroppen tar upp när man äter den.

Är det mer i stjälkarna än i bladen?

Är det olika mycket i olika sorter?
Åsa, mälardalen zon 2
Ja den innehåller oxalsyra (0,61g per 100g) vilket är mindre än hos spenat (0,97g per 100g)

persilja innehåller (1,7g per 100g)

Källa: Grön gastronomi

http://www.fruktogront.se/modules/artiklar....php?pageId=310
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon