CITAT (Norromövik @ 02-09-2008, 20:42)

oj, va`det ser leckert ut!!!
Jag har gjort samma sak med lingon för en vecka sen. Men de ska stå i 4 veckor tills de är klara.
Min lingonsnaps brukar jag sila först och lägga in 3 sockerbitar sen, skaka lite då och då tills sockret löser sig och sen späda ut med lite mera brännvin. Men om det behövs med röda vinbär vet jag inte. Det är ju bara provsmaka.
Enl min erfarenhet blir sådana snapsar bara bättre och bättre ju längre de står.
Lycka till!!!
Tack för responsen! Ja, det är inte för inget som jag går och känner lite på burken då och då.
Lingonsnaps låter som en höjdare och lingon bör vara ännu surare än vad röda vinbär är så det blir till att trycka ner i alla fall två sockerbitar kan jag tro och så ska jag kanske låta den stå lite längre då... om jag kan hålla mig vill säga!

Hur förvarar du snapsen undertiden som den står och drar? Jag hade min ovanpå köksskåpen i ett par dagar men jag det är så varmt där uppe så jag flyttade in den i kylen.