Full version: Malörtsbesk
Molngrabb
Jag ska sätta malörtsbesk för första gången i mitt liv, vilket känns både spännande och lite märkligt i och med att jag nästan är uppvuxen på det! naughty.gif
Farsan körde alltid på vintagevarianten och stoppade ner 3-4 kvistar i en flaska brännvin. Detta fick sedan stå i en månad innan det serverades och kvistarna lämnade inte flaskan förrän den var tom.

Vad säger ni, hur ser era recept ut? Jag behöver lite inspiration. smile.gif

Red Top
Gör så här:
Lägg malörten i brännvinsflaskan i ca 8 dagar. Sila av.
Använd denna starka essens som smaksättning i okryddat brännvin tills bäsken får angenäm besk, men inte för bitter smak.

Artemisia absinthium=malört

OBS! malört innehåller ett gift som heter thujon och som i stora koncentrationer kan ge hjärnskador. nono.gif flirting.gif
Molngrabb
CITAT (Red Top @ 02-09-2008, 16:12) *
OBS! malört innehåller ett gift som heter thujon och som i stora koncentrationer kan ge hjärnskador. nono.gif flirting.gif


Exakt HUR stora koncentrationer pratar vi om??? Jag menar jag är som sagt uppvuxen på det och på mig är det inget f-f-f-f-fel! flirting.gif



Red Top
Det påstods förr i tiden att absint gjorde människor galna. Det gällde dagligt intag av stora mängder. På senare år har man dock konstaterat att det nog snarare var alkoholen, som gjorde dem tokiga.
Jag har ingen aaaning om hur stora mängder det gäller!
Ps Hoppas du fick lite välling ibland oxå giggle.gif flirting.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon