|   | 
							
  
  
  
  
  
  
 
  Chamomille 
  05-09-2008, 06:53 
  
 
  ...recept en gång där man stekte köttfärs och vitkål. Sedan tror jad att man kryddade med curry. Låter kanske inte klokt men det var verkligen jätte-gott. Jag läste det i en kokbok som hette något i stil med "billig och god mat". Någon som vet? För övrigt älskar jag stuvad vitkål    I förrgår gjorde vi en ljuvlig vitkålsallad som vi hade till pyttipannan. Fantastiskt gott blev det tillsammans. Recept 1 dl neutral olja 1/2 dl äppelcidervinäger några tsk socker svartpepppar salt szechuanpeppar om man har    Koka upp alla ingredienser och häll över vitkålen. Kyl.  Vi hade ca 1 liter riven kål. Tips på fler recept    
  
 
 
  Lena i Torslanda 
  05-09-2008, 08:06 
  
 
  Har ett kanonrecept på Nasi goreng.
  Marinera 500 gr grytbitar av fläsk i 1 dl soya med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Låt ligga några timmar.
  Sätt ugnen på 275 gr
  Skär ett halvt vitkålshuvud i bitar.  Skär en stor purjolök i bitar. Olja en långpanna och lägg i kål och purjo. Låt stå i ugnen ca 15 minuter - rör om då och då. När 5 minuter kvarstår blanda i en rejäl tesked med curry.
  koka under tiden ris för 4 personer
  bryn köttet i stekpanna och lägg det sedan i långpannan. Låt allt stå i ugnen ytterligare 10 minuter.
  Blanda i riset, ananasbitar samt sambal oelek efter smak.
  
 
 
  Chamomille 
  05-09-2008, 09:26 
  
 
  Det ska provas! Åh, ananas som är så gott i mat....   
  
 
 
  Red Top 
  05-09-2008, 11:08 
  
 
  CITAT (Chamomille @ 05-09-2008, 07:53)   . Recept 1 dl neutral olja 1/2 dl äppelcidervinäger några tsk socker svartpepppar salt szechuanpeppar om man har    Koka upp alla ingredienser och häll över vitkålen. Kyl.  Vi hade ca 1 liter riven kål. Tips på fler recept    Jag gör ofta vitkålssallad, men jag kokar inte oljan och vinägern, använder heller inte socker. Däremot blandar jag i en liten burk  krossad ananas. Det brukar vara mycket uppskattat. För att variera blandar jag ibland oxå i rivna morötter.=)
   
 
 
  ingrids 
  05-09-2008, 11:52 
  
 
  Jag undrar om det är den kokboken jag har "bra mat som inte är dyr". Far på svampjakt om ett par timmar och riskerar att ha glömt det när jag kommer tillbaks. Om du vill kan du påminnelsePMa mig.
  
 
 
  *Stintan* 
  05-09-2008, 11:57 
  
 
  Jag har för tillfället snöat in på en vitkålssallad enligt nedan
  Strimla lagom mängd vitkål skiva en banan  pudra över curry blanda i gräddfil alt. yougurth och en klick majonäs  smaka av
  
  
 
 
  Chamomille 
  05-09-2008, 11:59 
  
 
  CITAT (ingrids @ 05-09-2008, 12:52)   Jag undrar om det är den kokboken jag har "bra mat som inte är dyr". Far på svampjakt om ett par timmar och riskerar att ha glömt det när jag kommer tillbaks. Om du vill kan du påminnelsePMa mig. Ja just det, så hette den   CITAT (*Stintan* @ 05-09-2008, 12:57)   Jag har för tillfället snöat in på en vitkålssallad enligt nedan
  Strimla lagom mängd vitkål skiva en banan  pudra över curry blanda i gräddfil alt. yougurth och en klick majonäs  smaka av Uj va gott. Den ska jag gå och göra nu  till lunch   
  
 
 
  skogstroll 
  05-09-2008, 15:38 
  
 
  stuvad kål är smarrigt tycker jag, särskilt spetskål    
  
 
 
  Chamomille 
  05-09-2008, 16:25 
  
 
  CITAT (skogstroll @ 05-09-2008, 16:38)   stuvad kål är smarrigt tycker jag, särskilt spetskål    Jaa, stuvad vitkål är så gott så man döör...  Grönkål me.
   
 
 
  bayrare 
  06-09-2008, 11:11 
  
 
  VitkålssalladJag brukar göra en vitkålssallad med strimlad(grovriven) vitkål, hackad purjolök och gröna ärter. Mängd höftar jag till som jag tycker verkar lagom. Blir god i alla proportioner. Över detta häller jag lite neutral olja och salt. Så suveränt god att det är inte klokt. Stormäter som den är eller ihop med biff el. köttbullar tex.   
  
 
 
  ingrids 
  09-09-2008, 08:46 
  
 
  Sådär, då ska vi se om jag tänker på rätt recept: Kött och grönsaksröra: 250 g köttfärs 1 lök 2 morötter 200 g vitkål margarin 2 vitlöksklyftor 1 krm svartpeppar 1 krm kardemumma 1 msk senap 1 msk soja 1 buljongtärning 1 1/2 dl vatten
  hacka löken, finriv morötterna, finstrimla vitkålen. bryn ca 2 msk margarin i en gryta, fräs lök och morötter, lägg i färsen och stek den ljusbrun. Lägg i vitkål, pressad vitlök, kryddor, senap, soja och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt koka på svag värme i ca tio minuter. Serveras med kokt ris och sallad.
  Själv har jag använt röran som fyllning i piroger eller crepes, men då får man koka utan lock och vara försiktig med vätskan.
  
 
 
  Chamomille 
  09-09-2008, 08:58 
  
 
  Tack för alla tips på recept    ingrids: Det var ett liknande recept jag hade. Jag vill minnas att det var curry i det jag gjorde.  Ditt recept ska också provas, det är så gott med köttfärs och vitkål   
  
 
 
 
  På nyhetsmorgons middagstips på TV4 nu för en stund sedan, visade dom en rätt med spetskål och bacon. Lite yoghurt och basilika på också. Såg väldigt gott ut. Receptet ligger inte ute ännu på recept.nu, men kommer nog snart. Tror nog att det kan funka bra med vanlig vitkål också.
  
 
 
  Chamomille 
  09-09-2008, 09:13 
  
 
  CITAT (Ramred @ 09-09-2008, 10:11)   På nyhetsmorgons middagstips på TV4 nu för en stund sedan, visade dom en rätt med spetskål och bacon. Lite yoghurt och basilika på också. Såg väldigt gott ut. Receptet ligger inte ute ännu på recept.nu, men kommer nog snart. Tror nog att det kan funka bra med vanlig vitkål också. Ja, jag såg bilden på maträtten när den var klar. Satt i luren så jag kunde inte lyssna. Så jättesmarrigt ut!   
  
 
   
  Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du  klicka här.  
 
 | 
						 
					 
					 | 
					
					  | 
					 | 
				 
			 
			 |