Hallå!
Har inte provat detta själv men är på gotland en del på somrarna å dom vi bor hos rekomenderar detta!
Testa så får ni se!
Syltade valnötter
Ingredienser :
500 g valnötskärnor (en del affärer med delikatessdisk brukar sälja stora, fina kärnor i lös vikt)
5 dl vatten
12 dl strösocker
1/2 vaniljstång
Så här gör du:
Lägg valnötskärnorna i kallt vatten så att det täcker. Låt dem ligga i 2 dygn. Byt vatten två gånger om dagen.
Koka en lag av vatten, socker och vaniljstång. Spola av nötkärnorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg kärnorna i lagen och sjud dem 10 minuter. Tillsätt lite mer vatten om lagen börjar sockra sig. Ta upp kärnorna och lägg dem i små väldiskade, varma burkar. Häll lagen het över och sätt lock på.
Vill man servera valnötskärnorna som kanderade, låter man dem rinna av och torka på smörpapper.
Förr serverade man syltade valnötskärnor till kötträtter.
De är dessutom läckra att servera till glass och fruktsallader.
Lycka till[font="Comic Sans MS"][/font]