CITAT (Myosotis @ 08-10-2008, 23:06)


Ursäkta mig... men du skrev det här för över en vecka sen, och jag är
fortfarande hungrig... ska det bli något recept innan jag svimmar?

Oj har du suttit och väntat hela tiden
Här är receptet jag tänkte på:
Tunisisk soppa med vitlök och kikärtor:4 port.
8 msk olivolja
12 klyftor vitlök mkt finhackade
350g torkade kikärtor (blötlagda över natten)
2,5 L vatten
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
2 morötter mkt finhackade
2 gula lökar lika finhackade
6 selleristjälkar finhackade
saft av 1 citron
salt & peppar
4 msk finhackad korianderTillagning:
1: hetta upp hälften av oljan i en stor gryta, lägg i vitlök och stek på låg värme 2 min. Rör under tiden. Lägg i kikärtorna (avrunna) + det uppmätta vattnet och mald spiskiummin och koriander. låt sjuda i 2,5 timmar.
2: hetta upp resten av oljan i en egen gryta och lägg i selleri, morötter och lök. Lägg på lock och stek på medelvärme ca 20 min. Rör om då och då.
3: häll över grönsaksblandningen i grytan med kikärtorna. Tag hälften av soppan och kör i matberedare så de blir slät, häll sedan tillbaka purén i soppan (är väl för att reda av) tillsätt citronsaften och rör om. Smaka av och tillsätt salt & peppar. Servera i skålar med finhackad koriander strödd på.
Jag har intet testa receptet ännu och tänkte anpassa det till kikärtor på burk så den slipper koka så länge. Just nu gör jag rotsaksgratäng på morot, potatis, purjolök, rotselleri och palsternacka