Hösten är här med fantastiska färger i skogen.
Dessvärre saknas den svenska rönnens goda bär åtminstone i delar av Skåne. Frost är nog skurken till detta.
Den amerikanska rönnen har däremot massor med fina bär. Vad gäller för dessa? Ätliga och lika bra att göra gelé och kanske en snaps på som de svenska bären?
Fåglarna har ännu inte börjat smaska i sig bären så om de är ok så kanske man hinner före.
Någon som vet?
lars
Jag undrar vilken rönn det är du menar med amerikansk?
I Sverige odlas en mängd rönnsorter numera. Jag brukar knapra på ett och annat bär för att se om det är smakskillnad men någon större sådan har inte jag märkt. (Använde vi bäret mer kanske vi skulle bli lika finkänsliga för olika smaker som med äpplen.) Giftiga rönnbär har jag inte hört talas om, men innan man vet vad det är för träd du menar så kan man inte heller säga att de är ogiftiga.