prova blanda chutneyn med turkisk youghurt till en kall sås till bl.a.stekt i grillat kött.
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl äppelcidervinäger
0.5 dl vatten
0.5 dl rödvinsvinäger
2 tsk riven ingefära
1 mediumstark chili urkärnad o finhackad
1 dl strösocker
300 gr färsk mango, skalad i tunna strimlor
150 gr syrligt äpple, skalad i tunna strimlor
1 rödlök i fina klyftor
1 tomat, urkärnad i tunna klyftor
1 dl finhackad färsk koriander
1 tsk brunt senapsfrö
salt
Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt den hackade rödlöken, chili, ingefära och senapsfrö.
Slå på vattnet och bägge sorternas vinäger.
Tillsätt frukten och sjud alltsammans i 30 min utan lock tills det tjocknar.
Rör ner den klyftade rödlöken och koka några minuter till.
Kyl alltsammans och rör därefter ner tomaterna och koriandern, smaka av med salt.